The Others Opus 40 Re Majör haber senfonisi

Opus 40 Re Majör haber senfonisi

03.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Opus 40 Re Majör haber senfonisi

Opus 40 Re Majör haber senfonisi


  Bir okul; eletrik yok, çocuklar mum ışığında oturuyor. Atv haberlerde görüntüler var. Muhabir soruyor; "Karanlıkta ders çalışabiliyor musunuz?"... Bizim değişik bir mantık anlayışımız var haberlerde. Bu tarz sorular sormayı çok seviyoruz. Trende sıkışmış vatandaşa "bir yeriniz ağrıyor mu?" gibi sorular bunlar. Ne diyeyim, bize özgü bir durum anlaşılan!

  Ahmet Hamoğlu'nun tuğla fabrikasında küçük çocuklar işçi olarak çalıştırılıyormuş. Bunun haberini Mehmet Ali Önen yaptı Kanal D'de. Yine Kanal D haberlerde Ahmet Hamoğlu. Aferin, adam kabul etti, çekinmeden çıktı yayına. Yalnız bir ayrıntı var, "Bizden daha kötüleri var"... İşte Türk insanının sorumluluktan kaçış planı... "Kötünün kötüsü vardır" ya da "bundan daha kötü olmasın"... Koca iş adamı ve büyük bir kulübün yöneticisi de aynı şekilde düşünüyor. Sanırım yine bize özgü bir durum!

  Özel TV'lerimizde çarşamba gecesi Avni Akpak pek revaçtaydı. Avni Akpak Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde son sınıf öğrencisi. Babası İzmir'de seyyar satıcı. Arabasına belediye el koyuyor. Görüntülerde baba "ne olur almayın, bu benim ekmek param. Çocuk okutuyorum" diyor. İşte o çocuk. Bir özel TV'nin montaj masasında izliyor. "Babamla gurur duyuyorum" diyor. Bir önceki haberde ise Murat Demirel kelepçeli ellerini havaya kaldırarak bir şeyler söylüyor. Sanırım o hiç bir şeyden gurur duyamıyor...

  Filistin'de kan gövdeyi götürüyor, Afrika'da salgın hastalıklar can alıyor... Ve Amerika seçimlere doğru son adımları atıyor. Al Gore ile Bush en baba şovmen Jay Leno'ya konuk olmuşlar. Aman pek bir eğlenmişler. Bush, Al Gore'un, Al Gore de Bush'un maskesini kafasına takıp milleti güldürüyor. Hani rahatlık batıyor derler ya durum aynen öyle!