The Others Özürlüye servis

Özürlüye servis

06.04.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özürlüye servis

Özürlüye servis


Bahçelievler Belediyesi, özürlü çocukları okullarına, böbrek hastalarını da hastaneye servis aracıyla ücretsiz olarak taşıyor


       Bahçelievler Belediyesi, ilçedeki 29 eğitilebilir zihinsel özürlü çocuğu her sabah evlerinden alıp Bakırköy’deki Nefus Nakipoğlu Zihinsel Özürlü Çocuklar Okulu’na götürüyor ve akşamları yine evlerine bırakıyor. Belediye bunun için otuz kişilik bir midibüs tahsis etti.

Sevinç içindeler

       Otobüs ile zihinsel özürlü çocukları evlerinden toplayıp okula götüren Erol Gök, sabahları saat 08.30’da çocukları toplamaya başladığını belirterek şunları söyledi:
       “Saat 09.30’a doğru okulda oluyoruz. Saat 15.00’te okul dağılıyor ve çocukları yine evlerine bırakıyorum. Onların sevgileri çok içten ve oldukça yoğun. Sabahları onları almaya gittiğimde daha arabayı görür görmez sevinçten yerlerinde zıplıyorlar. Birazcık ilgiyle, birazcık sevgiyle son derece mutlu oluyorlar. Boynuma sarılıp öpüyorlar. Otobüste normal çocuklar gibi yaramazlık da yapmıyorlar. Ben onlardan memnunum."

Yarış gerekir

       Erol Gök, Bakırköy, Zeytinburnu, Eyüp belediyelerinin de kendi ilçelerinden zihinsel özürlü çocukları bu okula getirip götürdüklerini belirterek, belediyeciliğin bir hizmet olduğunu, bu konuda ilçelerin birbiriyle yarışmasının daha iyi hizmetin yapılmasını sağladığına inandığını söyledi.

Üç servis halinde

       Bahçelievler Belediyesi ayrıca, Bahçelievlerde ikamet eden 76 böbrek hastasını, haftanın altı günü, günde üç servis halinde evlerinden alıp Bahçelievler Ahmet Ermiş Böbrek Hastanesi’ne götürüyor ve dializden çıkan hastaları tekrar evlerine bırakıyor.

Küçük bir örnek

       Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut, “Yaptığımız servis hizmeti, yerel yönetimlerin asfalt, kaldırım, park gibi hizmetlerin yanı sıra haftada en az iki gün dializ merkezine gitmek zorunda olan vatandaşımıza bir anlamda sağlık hizmeti de verilebileceğinin küçük bir örneğidir" dedi.