The Others Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları

27.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pazartesi yazıları

Pazartesi yazıları



UĞur Yücel değerli sanatçılarımızdan biri. Güzel filmler çevirmiştir. Daha önce TRT'de bir dizisini izlemiştim. Hayal meyal hatırlıyorum. Sonra Show TV'de tekrar karşımıza çıktı. Doğu illerimizden gelen bir komiser rolünde. Sanki biraz o meşhur filmindeki rolünü hatırlattı bize. Hanım; "Hani Şener Şen ile oynamışlardı ya gazino patronunu oynuyordu. Oradaki gibi konuşuyor, öyle bakıyor" dedi. Bizim hanımdan kolay kolay kaçmaz. "Anlamadan seyrediyor" diye düşünmüşümdür hep. Oralı değilmiş gibi izler. Ama hiç de öyle değil. İkinci rolde "Deli Yürek" evladımız vardı. Burada öyle önünü ilikleyen bir rol vermişler. "Bak hanım ikinci bölümden itibaren göreceksin her tarafı yakıp yıkacak. Bu çocuk öyle efendi rolleri sevmez" dedim. Düşünün "Deli Yürek" diye dağ taşa adını yazdırmışsın sonra gelip komiserin önünde azar işitiyorsun.

Reha Muhtar Bey artık maç yorumcusu oldu. Bana öyle geliyor ki bu durum onu pek memnun etmiyor. Düşünün koca Reha Muhtar; her haber bülteni ülkemizi deprem gibi sarsardı. Millet "bakalım Reha Muhtar bu akşam ne olay yapacak?" diye ekranın başına toplaşırdı. Şimdi halim selim bir köşede duruyor. Reha Bey sizi tekrar aramızda görmek istiyoruz. Pek bir gülmüştük "Acı var mı acı" diye sorduğunuzda hanımla.

Bİzİm hanım seyretmiş, o anlattı... Geçtiğimiz perşembe gecesiydi yanlış hatırlamıyorsam... Benim içim geçmiş "Ben yatıyorum" dedim hanıma. Yoğurtlu ıspanağı da pek güzel yapar. Anlayacağınız yoğurdu fazla koymuşum, bir rehavet çöktü üstüme... İbrahim Tatlıses'in şovunu izlemiş kendisi. "Seslendim, duyacak halin yoktu; horultular yeri göğü sarsıyordu" diye sitem ediyor. Ne yapayım efendim horluyoruz. Sanki yeni tanışmışız. Neyse bir şey anlatacak, lafın arasına bunu da sokuşturuverir. Pek sever böyle iğnelemeyi. Şovda "Reyting Hamdi" evladım konukmuş. Bilirsiniz "Gazman" diye bir tiplemesi var. Fasülye yedikten sonra yellene yellene uçar. İşte bu konu olmuş. Hanımın dediğini göre Reyting Hamdi gerçekten yellenmiş. Diğer konuk Sibel Can ve İbrahim Bey burunlarını tutmuşlar. Doğru mu değil mi bilmem ama esprisi bile hoş değil.