The Others PKK Sivas'ta köy bastı: 4 ölü

PKK Sivas'ta köy bastı: 4 ölü

14.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

PKK Sivas'ta köy bastı: 4 ölü

PKK Sivasta köy bastı: 4 ölü

       SİVAS'ın Divriği ilçesinde köy basan teröristler, biri kadın dört kişiyi katlettikten sonra köydeki evleri ateşe vererek kaçtı.
       Önceki gece saat 22.00 sıralarında ilçeye bağlı Çayözü Köyü Hamuçimen mezrasına gelen bir grup bölücü terörist, köyde bulunan Zeki Boztepe (38), Recep Türkmen (16), Sinan Türkmen ile Feriha Türkmen'i köy meydanına çıkardılar. Bölücü örgütle ilgili konuşmalar yaptıktan sonra söz konusu köylüleri katleden bölücüler, mezrada bulunan evleri de ateşe vererek kaçtılar. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.
       * Hakkari Şemdinli'nin Kuzey Irak sınırındaki Tekeli köyü Hacibey Çayı mevkiinden Türkiye'ye giriş yapmak isteyen teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. 22 öldürüldü. Yüksekova'ya bağlı Kandilli Dağı'nda önceki akşam saat 20.00'de iki PKK'lı öldürürken bir terörist teslim oldu.
       * Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Şehit, Tarlabaşı ve Çetedere köyleri kırsalında PKK tarafından vatandaşlara 17 ayrı tarlada zorla ektirilen 120 bin adet dişi hind keneviri imha edildi.
       * "Kara ses" olarak tanınan ve bir süre önce ölen Cemalettin Kaplan'ın yerini alan oğlu Metin Kaplan, babasının izinden yürüyor. Türkiye'de irticai faaliyet için örgütlenmeye çalışan Metin Kaplan'ın elemanları olduğu ileri sürülen Ali Akar (68), Recep Ay (55), Nazmi Alankaya (39), Recep Keleş (33) ve İbrahim Kahraman (31) Sakarya'da yakalandı.
       * Jandarmanın Kocaeli Servetiyekarşı köyünde bulunan ormanlık arazide silahlı eğitim yapan Hizbullahcılara yönelik operasyonu devam ederken, çete içinde bulunan ordudan atılma iki astsubayın, çeteyi silahlandırdığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmada aynı köyde 1992 yılında Hizbullah grubunun infaz ettiği 5 kişiden 3 kişiyi gömdüğü, cesetlerin hala bulunamadığı belirlendi.
       * Tokat'ın Almus ilçesi kırsalında devriye görevine çıkan askeri araca teröristler roketatarla saldırdı. Olayda bir üstteğmen ve bir er hafif yaralandı.