The Others Polis, sabıkalıya ateş etti: 3 yaralı

Polis, sabıkalıya ateş etti: 3 yaralı

05.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Polis, sabıkalıya ateş etti: 3 yaralı

Polis, sabıkalıya ateş etti: 3 yaralı


Kapkaççıyı kovalayan polis ateş açtı, birisi çocuk 3 kişi yaralandı.


       İzmir'de kovaladığı kapkaççının peşinden iki el ateş eden polis memuru Memiş Harman, doğum sancısı tutan genç kadını taşıyan minibüsteki birisi çocuk 3 kişiyi yaraladı. Olay sonrası dünyaya gelen bebeğe ise 'Eylem' adı verildi.
       Önceki gün, Kapkaççılık iddiasıyla yakalanan Murat Mandacı, götürüldüğü Eşrefpaşa Polis Karakolu'nun önünde polisin elinden kaçtı. Mandacı'yı yakalamak için peşinden koşan polislerden Harman, önce havaya daha sonra Mandacı'ya doğru ateş etti. Harman'ın tabancasından çıkan iki kurşun, yakını Hanife Eski'yi doğum için hestaneye götüren Rıza Yarmaz'ın kullandığı 35 CHA 24 plakalı minibüsüne isabet etti. Yarmaz'ın imam nikahlı eşi Birgül Çelik (21) kalçasından, oğlu Fırat Yarmaz (4) kol ve parmaklarından, akrabası Gurbet Çelik (18) kolundan yaralandı. Sancıları artan genç kadını Konak Doğum Hastanesi'ne bırakan Yarmaz, yaralıları da İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alının yaralılardan Yarmaz'ın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

       "Dava açacağız"
       Bey Moda Tekstil adlı şirketin sahibi Rıza Yarmaz, "İzmir, Teksas'a döndü. Bir canın dünyaya gelmesinin sevincini yaşamaya hazırlanırken, kendi canımızdan oluyorduk. Dava açacağım", derken, yaralı eşi Birgül Çelik ise, "Ne olduğunu anlamadan oğlumun acı feryadıyla irkildim. Sonra ben yaralandım" diye konuştu.
       Olaydan yara almadan kurtulan Hanife Eski, Konak Doğum Hastanesi'nde olaydan 12 saat sonra sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Çelik, "Bunca olayın yaşandığı geceden sonra doğan kızımın ismini Eylem koyduk" dedi.

       Polis görevini yaptı
       Polis memuru Harman havaya uyarı ateşi açtığını savunurken, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, polisin görevini yaptığını söyledi. Yücesan, "Kapkaççının peşinden koşarken silah kullanma yetkisini kullanmış. Ama olayın heyacanıyla istenmeyen bir olaya neden olmuş. Dikkatli olması gerekirdi. Soruşturma açtık. Tesellimiz, yaralıların hayati tehlikesinin olmaması" dedi.