The Others Seçmen konuşuyor

Seçmen konuşuyor

01.04.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Seçmen konuşuyor

Seçmen konuşuyor


Emekli perişan edilmesin

Yeni yönetimden tek talebim var. O da; çeşitli merciilerde bu ülkeye yıllarca hizmet edip, emekli olmuş vatandaşlarını kuyruklarda perişan etmemesidir. Bunca yıllık hizmetimizin karşılığı bu olmamalı. Artık yıllardır süren bu eziyet son bulmalı.
Yüksel Selvi, Ankara. Emekli.

Koltuk kavgasına son

Milletvekillerinin koltuk kavgasından ziyade vatana, millete hayırlı işler yapmalarını diliyorum. Umarım yeni gelecek vekiller de ceplerine hizmet etmezler.
Ahmet Çağdaş, Samsun.

Bağışlar nereye gidiyor

Sekiz yıllık kesintisiz eğitim için hemen her aldığımız şeyden belli bir ücret kesiliyor. Bunun yanında toplanan yüksek miktarlarda bağışlar da var. Ancak bir eğitmen olarak tüm bunlara karşılık gelecek girişimleri göremiyorum. Bence devlet acilen toplanan para ve harcandığı yerleri gösteren kayıtları ortaya çıkarmalı.
Ayşe Kartal, İstanbul. Öğretmen.

Meclis Tv yayınına devam

Gelecek günlerde de Meclis Tv'nin yayınına kesintisiz devam etmesini istiyorum. Böylece pek fazla görme şansımızın olmadığı vekillerimizi tanıyabiliyor, olaylar karşısındaki tepkilerini yakınen görebiliyoruz. Ve anlıyoruz ki bu meclise oy vermeye değmezmiş.
Hamdiye Bitenel, Bursa. Emekli.

Çarpıklık yanlış politikalardan

Bir fabrikada işçiyim. Çok ağır koşullarda çalışıp çok az para kazanıyoruz. Kazandığımız para bırakın birikim yapmayı karnımızı doyurmaya zor yetiyor. Bizden çok daha az çalışan ya da hiç çalışmayan insanların milyarlar kazandığını görüyoruz. Bu dengesizlik ve çarpıklık da devletin bugünkü yöneticilerinden ve yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Yeni hükümetten talebim, gelir eşitsizliğine son verilmesi.
Durmuş Ünlü, Edirne. İşçi.

Suçumuz ne?

Adıyaman, Nemrut Dağı dolayısıyla turistlerin rağbet ettiği bir şehir konumuna geliyor. Ancak ne yerel yönetimden ne de merkezden, ilin gelişmesi ve tanıtılması yönünde atılmış pek fazla adım yok. Unutmasınlar ki Akdeniz'de ve Ege'de olduğu gibi buraya gelen her turistle hem Türkiye'nin tanıtımı yapılacak hem de ülke ekonomisi bundan payını alacak. Yatırım yapılması için deniz kenarında mı olmak lazım? Suçumuz bu mu? Şimdiye kadar pek çok partiyi denedim. Bu seçimlerde de kumar oynamaya devam edeceğim.
Ahmet Uyanık, Adıyaman. Turizmci.

Ekonomiye öncelik verilsin

Türkiye'nin acil çözüm isteyen sorunu ekonomidir. Ülkemizde yatırımın ve dolayısıyla üretimin az olması ekonomimizi bugünkü durumuna getirmiştir. İktidara gelecek parti ya da partilerin bu soruna öncelik vermesini istiyorum.
Nurdan Çevik, İstanbul. Kuaför.