The Others Şevki Yılmaz'dan cihad çağrısı

Şevki Yılmaz'dan cihad çağrısı

08.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şevki Yılmaz'dan cihad çağrısı

Şevki Yılmazdan cihad çağrısı

       KAPATILAN Refah Partisi'nin Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Almanya'nın Donaueschingen kentinde Milli Görüş'e ait bir camide yaptığı konuşmada, 18 Nisan seçimlerinden Fazilet Partisi'nin zaferle çıkacağını öne sürerek, cihad çağrısı yaptı.
       Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce hakkında idamla yargılanmak üzere tutuklama kararı bulunan Yılmaz, 300'ü kadın yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantıda 18 Nisan seçimlerinin önemini vurguladı. Yılmaz, "Avrupa'da yaşayan her Müslümanı Türkiye'ye gidip oy kullanmaya çağırıyorum" dedi. Bunun bir "cihad çağrısı" olduğunu vurgulayan Yılmaz, "18 Nisan'da partilerüstü bir güçle iktidarı ele geçireceğiz. Erbakan Hocamızı cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakan yapacağız. İktidar olamazsak, sonumuz geldi demektir. Bu son şansımız" diye konuştu.

       Dinci gruplarının sivil toplum örgütlerinde ve toplumun her alanında giderek güçlendiğini de iddia eden Şevki Yılmaz, "İşçi hareketi içinde, öğrenciler arasında, kadın örgütlerinde hızla yayılıyoruz. Buralarda başlattığımız kıvılcım, alevler halinde yayılıyor" dedi.
       Ezanın Türkçe okunması ve başörtüsü konusuna da değinen Yılmaz, "Ezanı Türkçeleştireceklermiş. Bu ülkede Kürtler de var, Lazlar da var, Çerkezler de var. O zaman minareye çıkan müezzin saatlerce minareden inemez" ifadesini kullandı. Yılmaz, şöyle konuştu:
       "Çankaya'da klasik müzik senfoni orkestrası `Mozart' çalıyormuş. Be hey kafir, sen önce zartı zırtı Türkçeleştir, sonra ezana gel. Eğer onu Türkçeleştirmek zorsa, sana Konya Mehter Takımını göndereyim, sabaha kadar zurna dinle. İlk önce sen Anayasayı Türkçeleştir, laikliği Türkçeleştir. Adalet Komisyonu'nda beklemekte olan bir yasa var. Bu yasaya göre sokakta başörtüsü takanlar üç ay hapis cezası yiyecekler. Seçimlerden dolayı bu yasayı bekletmektedirler. Olmaz demeyin, olur. 10 senedir Tunus'ta kadınlar, başörtüsüyle çarşıya pazara gidemiyorlar. Bu gaflet içinde olursak ülkemizde de olur."

       TOPLANTIYA katılanların tekbir sesleri arasında konuşmasını sürdüren Şevki Yılmaz, salonda bulunanlara Milli Görüş'e üye olmaları için de çağrı yaptı. Toplantı sırasında Milli Görüş'e katılan yeni üyelere de, başka üyeler getirmeleri için yemin ettiren Yılmaz, "Örgütümüzün üye sayısı artmalıdır. Teşkilatımıza bir sigara parası verseniz yeter" dedi.
       * Son model BMW 730İ marka bir otomobil ve büyük bir koruma ordusuyla camiye gelen Şevki Yılmaz, toplantı sonunda "Niçin Yargılıyorlar" adlı kitabını da sattı. Yüzlerce kitap kısa sürede tükenirken, torbalarla para toplandı.
       * Katılanlar kimlik kontrolünden geçirilirken, üzerleri de didik didik arandı. Milli Görüş sempatizanları, toplantının yapıldığı camiye fotoğraf makinası ve video kamera sokulmasını yasakladılar.