The Others Sezer'in mazereti anlayış gördü

Sezer'in mazereti anlayış gördü

12.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sezer'in mazereti anlayış gördü

Sezerin mazereti anlayış gördü


ANKARA Milliyet


       Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Tahran'a gitmeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Zirvesi'ne, toplantının başarılı sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni eden mesajlarını ilettiğini söyledi.
       Tahran'da Türkiye'yi temsil eden ve dün Ankara'ya dönen Keçeciler, şu açıklamayı yaptı:
       "Cumhurbaşkanı Sezer'in yoğun programları nedeniyle zirveye katılamayışını ve toplantının başarılı sonuçlar ortaya çıkarmasını temenni eden mesajını da hem toplantı sırasında hem de ikili görüşmeler sırasında ilgili ve taraf olan ECO dışişleri bakanlarına ve devlet başkanlarına ilettim. Sayın Cumhurbakanımız'ın mazeretleri anlayışla karşılandı. Önümüzdeki dönemde, ticaret, ulaştırma, enerji gibi öncelikli alanların yanı sıra tarım, endüstri ve insan kaynaklarının geliştirilmesi gibi alanlarda da uzman bakanlar toplantıları düzenlemesinin yararlı olacağı konusunda mutabık kaldık."
       Tahran Zirvesi sırasında başta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi olmak üzere toplantıya katılan devlet başkanları ve dışişleri bakanları ile yapıcı ve yararlı görüşmelerde bulunduğunu ifade eden Keçeciler, ECO'nun ekonomi dalındaki ödülünü bu yıl, Ortadoğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aysid Tansel'in kazanmasından büyük memnunluk duyduğunu söyledi.
       İran Cumhurbaşkanı Hatemi ile yaptığı görüşme sırasında ekonomi dışında konuların gündeme gelip gelmediği şeklindeki bir soruya Keçeciler, "Hayır. Türk-İran ilişkilerinin zemini başkadır" dedi. Devlet Bakanı Keçeciler bir başka soru üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye olarak Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki itilaf ile Keşmir sorununun bir an önce çözümlenmesini öteden beri istediklerini, bu itilafların çözümlenmesinden en fazla memnuniyet duyacak ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu söyledi.