The Others Sıcağa dört kurban

Sıcağa dört kurban

07.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sıcağa dört kurban

Sıcağa dört kurban


Kavurucu sıcaklar Balkanlar'ın ardından Türkiye'de de can aldı. Antalya ve Kilis'te dört kişi, sıcağa bağlı kalp krizi ve beyin kanaması sonucu can verdi


       Balkanlar'da 50'den fazla hayata mal olan aşırı sıcaklar, kavurduğu Türkiye'de de ilk kurbanlarını aldı.
       Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Üründü köyünde zeytin bahçesini sulayan Hüseyin Can (57), önceki gün fenalaştı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Can, Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı. Güneş çarpması sonucu beyin kanaması geçirdiği bildirilen Can, doktorların çabasına rağmen dün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Serik'in Akçaalan mahallesinde oturan Ayşegül Öz (20) de, evinin yanındaki tarlayı sularken sıcağın etkisiyle sara nöbeti geçirdi. Komşuları tarafından iki saat sonra bulunan genç kadının öldüğü anlaşıldı.
       Yine Antalya'da Şarampol Caddesi üzerinde bulunan Muratpaşa Otel'e üç gün önce Kırşehir'den geldiği bildirilen Halil Ergen (59), kiraladığı otel odasında görevlilerce dün ölü bulundu. Yetkililer, Ergen'in astım hastası olduğunun anlaşıldığını ve aşırı sıcaktan öldüğünü bildirdiler.
       Antalya'da güneş çarpması şikayetiyle hastanelere başvuran vatandaşların sayısı da 100'ü aştı.

Kilis'te ölüm

       Aşırı sıcak, ANAP Kilis eski İl Başkanı Eczacı Şener Salihoğlu'nun (57) da ölümüne neden oldu. Salihoğlu, gündüz gölgede 43, geceleyin ise 30 dereceyi bulan sıcak nedeniyle bunaldı. Önceki gece ailesine, "Hava çok sıcak çok kötü oluyorum" dedikten hemen sonra yığılıp kalan Salihoğlu, Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Doktorlar, Salihoğlu'nun ölüm nedeninin aşırı sıcağa bağlı kalp krizi olduğunu belirtt. Kentte son iki gün içinde sıcağa bağlı kalp krizi sayının dördü bulduğunu bildirdi.

Avrupa’da sıcak cana doymuyor

       DIŞ HABERLER SERVİSİ
       Balkanlar ve Güneydoğu Avrupa’yı etkisini altına alan sıcak hava ölümlere sebep oldu. 40 dereceyi aşan sıcakların Avrupa’da kavurduğu ülkelerde son durum şöyle:
       Bulgaristan: Başkent Sofya’da önceki gün sıcaklık 39.9 dereceyle 112 yılın rekorunu kırdı. Aşırı sıcak bağlantılı beyin kanaması ve kalp krizlerinden 8 kişi hayatını kaybetti.
       Sırbistan: Subotica kentinde 3 kişi aşırı sıcağa bağlı enfarktüs nedeniyle sokak ortasında öldü, 70 kişi hastaneye kaldırıldı.
       Yunanistan: Sıcaklardan 13 kişi hayatını kaybetti. Atina’da 176 kişi hastaneye kaldırıldı.
       Romanya: Başkent Bükreş’te gölgede 42 dereceyle 1916’dan bu yana kaydedilen en yüksek sıcaklık ölçüldü. Yüzlerce kişi hastanelere akın etti.
       Kıbrıs: KKTC’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıktı. Rum Kesimi’nde hastaneler alarmda.
       Hırvatistan: Ülkenin dört büyük kenti Zagreb, Split, Osijek ve Rijeka’da son 2 günde en az 40 kişi aşırı sıcaklara bağlı kalp krizleri sonucu öldü, yüzlerce kişi de hastaneye kaldırıldı.
       Bosna Hersek: Pale ile Saraybosna bölgelerinde dünden bu yana çok sayıda orman yangını çıktı. NATO askerleri itfaiyeye takviye olarak yardıma çağrıldı.
       Bu arada birçok ülkede kazaları ve kirliliği önlemek için ağır vasıtaların trafiğe çıkışına kısıtlama getirildi, raylardaki genleşmeden dolayı trenlerin de hızları düşürüldü.