The Others Şoförlerin alkol andı

Şoförlerin alkol andı

31.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şoförlerin alkol andı

Şoförlerin alkol andı


ANKARA MİLLİYET


       Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çiçek, başkentli taksicilere, alkollü araç kullanmayacakları, vatandaşa sıkıntı yaratmayacakları, trafik kurallarına uyacakları ve kılık kıyafete dikkat edecekleri yönünde namus ve şerefleri üzerine ant içirdi.
       Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun (TŞOF), taksiciler için düzenlediği "Ticari Taşıt Kullanma Eğitim Semineri Sertifika Töreni'nde konuşan Çiçek, taksicilerin, kılık kıyafeti düzgün, traşlı, temiz ve kibar bir biçimde müşterilerine hizmet vermesini istediklerini söyledi.
       Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Kurtuluş Ekipler Amiri Ali Mermer de ticari taşıt kullanan sürücüleri trafik polisiyle hiçbir zaman sürtüşmeye girmemeleri konusunda uyardı.
       Konuşmaların ardından Çiçek'in, taksicilere okuyarak tekrar ettirdiği ant şöyle:
       "Mesleğimi küçük düşürmeyeceğime, görevimi layıkıyla yapacağıma, alkollü araç kullanmayacağıma, taşıdığım vatandaşa sıkıntı yaratmayacağıma, trafik kurallarına uyacağıma, kılık kıyafetime dikkat edeceğime, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum."