The Others Söz seçmenin

Söz seçmenin

23.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Söz seçmenin

Söz seçmenin


Hesap sorma hakkı

Feyzullah Yiğit (Ankara): Seçimlerde herkes oyunu kullanmalı. Oyunu kullanmalı ki hesap sorma hakkına sahip olsun. Memurlar da istedikleri partiye üye olabilmeli ve daha dürüst siyaset yapılmalı.

Temiz siyasetçiye "Evet"

Ertuğrul Çoruh (İstanbul - Bilgisayar uzmanı): Bugüne kadar benim de birtakım siyasi görüşlerim vardı. Vardı diyorum, çünkü artık hiçbir partinin, hiçbir görüşün bana hitap etmediğini düşünüyorum. Politikacıların bitmek tükenmek bilmeyen vaatleri var. "Temiz siyaset", "Enflasyon canavarının sonu geldi", "Kendim için bir şey istiyorsam namerdim" türü söylevler, yerini karşı konulmaz bir koltuk hırsına ve "Ne götürürsem kardır" mantığına bırakıyor. Siyasiler boş vaatleri bırakıp, somut şeyler sunsun. Bence temiz siyasetten önce, "temiz siyasetçi" kavramı oturmalı. Anacak o zaman oyumun ve düşüncemin değerli olduğunu düşünür ve "Evet" mührünü kullanırım.

Hizmete oy

Adem Sefer (Antalya): İnsanların beklentilerine cevap veremeyecek ve onlara hizmet götüremeyecek kişilerin yönetim koltuğuna oturma hakkı yoktur. Çünkü bu görev büyük bir mesuliyet ister. Ben aynı zamanda Odabaşı Köyü muhtar adayıyım. Benim için koltuğa kimin oturduğu değil, neler yapabildiği ve ne kadar dürüst olabildiği önemli. Dürüst olmayan insanlar hiç bir sorunun çözümü olamaz. Aksine, sorunun kendisi olurlar. Köyümüzün birçok sorunu var. Köyümüzde su kanalı var ama yıllardır su getirilemiyor. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Oyumuzu bize bu konuda yardımcı olacak siyasetçilere vereceğiz.

Adalet ve sağlık

Aydın Sevger (İzmir): Adalet ve sağlık sorunları bir an önce çözülmeli. Türkiye'nin en önemli ve acil sorunu bu.

Samimi çalışma

Nebahat Güzlek (İstanbul) : Oy kullanacağım. Liderlerin samimi çalışmaları gerekir. İnşallah memleketimizin meseleleri biter. PKK sorunu çözülür.

Seçim Yasası değişmeli

Abdullah Çelik (Adapazarı - Emekli öğretmen): 1957'de uygulanan seçim yönteminin uygulanmasını istiyorum. Ben, partilerin belirlediği adaylar içinden seçtiklerimden bir liste yapıp, elyazımla ya da daktiloyla çoğaltıp, seçim sandığına atabilmeliyim. Partizan olmak istemiyorum. Partilerin göstereeceği adayların içinden seçim yapmak istiyorum. Ancak adayların da tüm kayıtlı partililerce ve önseçimle belirlenmesi gerektiği inancındayım. Ayrıca Seçim Yasası da mutlaka değişmeli. Bu seçim yasasıyla kesin sonuç alınamaz.

Toplumsal halsizlik

Betül Hilal (İstanbul / Kocamustafapaşa - Tiyatrocu / Müzisyen): Ne yazık ki içinde yaşadığımız toplum, biz gençlere gelecek vaad edecek bir ortam sunmaktan çok uzak gözüküyor. İnsanı yaşama bağlayan değerlerin teker teker tükendiğini gördükçe, hiç istemesek de insanın ümitleri kırılıyor ve gelecekten beklentileri ütopikleşiyor. Aslında ülke sorunlarının ve yaşam zorluklarının neden olduğu "toplumsal bir halsizlik" yaşıyoruz. Bir an önce bundan kurtulmalıyız. Artık ideolojilerimizi, sıfatlarımızı ve kişisel ihtiraslarımızı bir kenara bırakmalı, yaşarken ölmekten kurtulmalıyız. Çünkü bu ülke hepimizin. Onu koruma sorumluluğu da herkesin omuzlarında olmalı. Yoksa insanlar, şoförlerin yaptığı hataların kurbanlarının çoğu zaman masum insanlar olduğunu unutuyor mu?