The Others Tahayı duymadı

Tahayı duymadı

16.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tahayı duymadı

Tahayı duymadı


Kanal 6 pazar günü oynanan maçlara bağlantılar yapan bir kuşak hazırlıyor. Akıllı iş. Ama bağlantılarda sorunlar var. Mesela Samsunspor - Beşiktaş maçında bir Taha sorunu yaşandı. Muhabir Taha bir türlü bağlanamadı. Merkez ile Taha arasında "Taha beni duyuyor musun?" telefon kulübesi muhabbetine döndü.


Yaşama dair
"Yaşamın İçinden", Kanal D'de yayınlanıyor. Konularda ayrıntılar çok güzel. Çekimlerdeki "itina" dikkat çekici. Hele Eskişehir'deki bir köyde kahve ve içkili lokanta işleten kadınların yaşamlarını anlatan bölüm etkileyiciydi.

Kültürlü olmak
Kanal 6'da "Dr. Stres"te kültür konuşuldu. Namık Kemal Zeybek Türk dünyasının kültür iletişiminde zayıf olduğunu söyledi. Aklıma Fazıl Say ve Aziza Mustafazadeh geldi. İkisi de piyanist. Biri Türk, diğeri Azeri. Ve bugün yeni dünyada her iki kültürün birikimlerini bir güzel aktarıyorlar. Bunu yaparken de en babasından çağdaş yorumu yakalıyorlar. Madonna'yı bir Türk giydirecek haberlerini gördük. Modadan, müziğe ve sanatın akla gelebilecek her dalında kültürümüzü dünya ölçeğine taşıyanlar var. Önemli olan onları bulmak, iletişim kurmak. Sanırım eksik olan bu.

Pozisyon kaçırma
Defalarca yazdım ve yine yazıyorum. CINE 5 çekimlerinde pozisyon tekrarları yayınlanırken diğer önemli pozisyonlar kaçıyor. Son Gençlerbirliği - Galatasaray maçında iki defa bu örneklendi. Özellikle birinci yarı maç çok hızlıydı. Top bir o kalede bir bu kalede. Bu tansiyonu hissedip, pozisyon tekrarlarını akıllı zamanlara dağıtmak gerekiyor.