The Others Topçu alayı konuşlandı

Topçu alayı konuşlandı

09.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Topçu alayı konuşlandı

Topçu alayı konuşlandı

       PKK'ya verdiği desteği çekmesi için Suriye'ye süre verilmesine rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır hattına yönelik sevkıyatı sürüyor. Sınıra yakın askeri karargahlara birçok bölgeden birlik kaydırılıyor.
       Habur Sınır Kapısı'ndan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine kadar uzanan Suriye sınır hattında askeri hareketlilik göze çarpıyor. Sınır hattındaki karayolunda zaman zaman askeri sevkıyat sürerken, sınırın sıfır noktasında Suriye'deki gelişmeler sahra dürbünleri ve keşif uçuşu yapan savaş uçaklarınca yakından izleniyor.
       Sınır hattında kayda değer bir askeri faaliyet gözlenmezken Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak'ta konuşlanan askeri birliklerin teyakkuz halinde beklediği öğrenildi. İç bölgelerden hareket eden birçok askeri birlik sınır hattındaki bölük, tabur ve alaylara yerleşiyor. Son olarak bir hafta önce Siverek'ten yola çıkan topçu alayı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Devlet Üretme Çiftliği'nde konuşlandı.
       Sınır boyunca uzanan E - 24 karayolunun stratejik noktaları ise zırhlı birliklerce yakın korumaya alındı. Olası bir harekatta, uçakların iniş yapabileceği standarttaki Mardin - Kızıltepe karayolu hava ulaşımına açılacak.

       Suriye'nin ise, Türkiye'nin olası bir sınırlı harekat ve nokta operasyonlarına karşı Lübnan bölgesinde görev yapan özel ordu güçlerini Şırnak'tan Mardin ve Şanlıurfa'ya kadar uzanan sınır hattına gönderdiği belirtiliyor. Türkiye tarafından uyarılan Suriye'de halka televizyon aracılığıyla, "Savaşa hazır olun" çağrısı yapılıyor. Lübnan'da yaşamını yitiren asekerlerin aileleri, Hafız Esad için gerekirse canlarını vereceklerini belirterek, savaş çıkması halinde Türkiye'ye karşı direneceklerini vurgularken, ekranlardan askeri tatbikat görüntüleri eksik olmuyor.