The Others ‘Uçaklı intihar’a önlem

‘Uçaklı intihar’a önlem

18.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Uçaklı intihar’a önlem

‘Uçaklı intihar’a önlem


19 Mayıs törenlerinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Olası "uçaklı intihar" eylemlerine karşı tören alanlarının üzerinde uçuş yasaklandı


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeniyle emniyet güçleri tüm yurtta alarma geçirildi. Kaplancılar'ın geçen yılki uçaklı intihar planını dikkate alan Ankara Valiliği, tören saatlerinde Anıtkabir üzerinde uçuş yasağı koyarken, İstanbul Eminiyeti de izinleri kaldırdı.
Ankara Valiliği'nin açıklamasına göre, Anıtkabir saat 11.00'de halka açılacak. Akdeniz Caddesi ve Gençlik Caddesi yarın sabah trafiğe kapatılacak. 08.00 - 12.00 saatleri arasında Anıtkabir ve 19 Mayıs Stadyumu üzerinde uçuşa izin verilmeyecek.
Devlet erkanı Anıtkabir'e giriş için Tandoğan, askeri ve sivil personelle öğrenciler Akdeniz Kapısı'nı kullanacak. Devlet erkanı ve görevliler dışında hiç kimse araçla Anıtkabir'e alınmayacak.

İstanbul'da kriz masası

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün aldığı önlemler çerçevesinde ise, Vali Yardımcısı Osman Demir'in başkanlığında "kriz masası" oluşturuldu. Kriz masası, kutlamalar sırasında gerekli önlemlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacak.
Emniyet'te tüm izinler kaldırılırken, 27 bin polisten 10 bini aktif görev alacak. Gerekli görülmesi halinde, Etiler ve Florya'daki polis okullarından takviye alınacak.
Kutlamaların yapılacağı alanlarla halkın yoğun olduğu bölgelerde şüpheli kişilerin çanta ve poşetleri kontrol edilecek. Polis helikopteriyle de havadan denetim yapılacak.