The Others VENÜS FOTOĞRAFI

VENÜS FOTOĞRAFI

31.05.2010 - 00:56 | Son Güncellenme:

Kortları ‘podyum’a çeviren kadın tenisçilerin mankenleri aratmayacak pozları spor medyasını da güç durumda bırakıyor, ‘Paris Açık’ta Venüs Williams’ın ‘açık’ fotoğrafını kullanan Milliyet de eleştirildi

VENÜS FOTOĞRAFI

Teniste, Fransa Açık (Roland Garros) karşılaşmaları olanca heyecanıyla sürerken, Grand Slam turnuvalarının yıldız raketi Venüs Williams’ın Milliyet’te yer alan fotoğrafı eleştiri konusu oldu:
İlknur Akbulut’un Amerikalı sporcuyu arkadan beline kadar çıkmış kıyafetiyle gösteren fotoğrafa tepkisi şöyle:
“Milliyet olarak, spor denilince aklınıza sadece futbol mu geliyor merak ediyorum. Bugün ‘Fransa Açık’la ilgili tek haber Venüs’ün şok görüntüleri. Gözlerime inanamadım. Milliyet olarak siz böyle yaparsanız diğer gazeteleri düşünemiyorum. İnanılmaz hayal kırıklığına uğradım.”

Haberin Devamı

OMBUDSMAN’IN GÖRÜŞÜ:
Okurumuzun, spor sayfalarının futbol ağırlıklı çıkıyor olması yorumu genel bir eleştiri... Milliyet Spor’un medyanın bütününe bakıldığında, öteki spor dallarına ayırdığı yer açısından çok daha dengeli olduğunun hakkının teslim edilmesi gerekir. Ligler bitmesine karşın, hazirandaki Dünya Kupası hazırlıkları, Türkiye’nin Fransa’ya kaptırdığı 2016 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği adaylığı futbolu gündemden düşürmüyor. Ancak, Basketbol’da final maçları, Formula 1’de İstanbul Grand Prix’i spor sayfalarında manşetten veriliyor.
Fransa Açık Tenis Turnuvası’na gelince...
Okurumuz eleştirdiği fotoğraf Milliyet Spor’da değil, arka kapakta, ‘Fransa açık’ başlığıyla verilmiş. Venüs Williams’ın smaç için yükseldiği anda eteği havalanıyor, ten rengi şortu fotoğrafçılar için hayli açık bir görüntü oluşturuyor. Kadın sporcu arkadan çıplakmış gibi görünüyor.
Venüs Williams gibi başarılı bir tenisçiyi bu şekilde çekmek ilk bakışta sportif değil. Ancak, profesyonel teniste Grand Slam turnuvalarının yüzlerce foto muhabiri ve kameraman tarafından izlendiği dikkate alındığında, kadın sporcuların kortları bir ‘podyum’ gibi kullandıkları, moda ikonu haline geldikleri, geleneksel sadelikten ve beyaz kıyafetlerden uzak kendilerince bir moda yaratmaya çalıştıkları da bir gerçektir.
Eleştirilecekse Venüs’ü çeken kameralar değil, kadın tenisçinin kıyafet seçimi eleştirilmelidir.
Kaldı ki, bir tenisçi olarak ben o enstantaneyi televizyonda izledim, estetik dışı değildi.
Milliyet Spor Servisi’yle konuştum. Fotoğrafı Reuters geçmiş. Milliyet Spor ise Roland Garros’u günü gününe veriyor.
Venüs’ün fotoğrafının kullanıldığı gün spor sayfasında ‘Federer çok rahat’ başlıklı haber vardı.