The Others Yalı çapkınını çarptı

Yalı çapkınını çarptı

01.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yalı çapkınını çarptı

Yalı çapkınını çarptı
1 Kasım 1998
Melek DERMAN Eski manken Begüm Özbek, Çiller ailesine gelin gitmek üzere. Aşkları ve askerlik hikayeleriyle medyada sık sık yer alan Mert Çiller, son sevgilisini ailesine kabul ettirebilmek için epey ter döktü.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in oğlu Mert Çiller, 3 yıldır birlikte olduğu 1989 Türkiye Mankenler Kraliçesi Begüm Özbek'le ilişkisini resmiyete döktü. Haftasonu gazetesinin haberine göre Mert, sevgilisiyle Yeniköy'deki yalıya yerleşti. Mert bu yalıya 1995'de aşk yaşadığı Zeynep Aslan'ı davet etmişti. Zeynep, gazinocular kralı Fahrettin Aslan'ın torunu. Şu sıralar Cem Boyner'in yeğeni İsmail Boyner'le evli. Yani, Begüm yalıya ilk giren gelin adayı değil.

Aile istemedi, ama...
Çiller ailesi söz dinlemeyen büyük oğulları Mert'in gelip geçici gördükleri ilişkilerinin uzun sürmesini istemiyordu. Onu askerliğini yapar yapmaz Amerika'ya gönderdiler. Mert'in, Boston'da uyuşturucu tedavisi gördüğü basında yer almıştı. O sıralar Begüm'le birlikteydi. Begüm, başbakan oğluyla birlikte olmanın getirdiği sorumlulukla podyumları bırakmıştı. Ancak ne yaparsa yapsın aile tarafından istenmiyordu. Ailenin itirazlarına rağmen sevgilisinin ardından ABD'ye gitti.
Mert, Begüm'den önce Zeynep Aslan'la kısa, ama tutkulu bir aşk yaşamıştı. Zeynep başından bir evlilik geçmiş, sosyeteye girmiş, Çelik ve Kenan Doğulu gibi popçularla kısa süreli aşklar yaşamış gözde bir çapkındı. Mert'i tanıyınca evlilik hayalleri kurdu. Yeniköy'deki yalıya girip çıktı. Tansu Çiller bu aşkı basından öğrendi. Oğluna, "Seçim arifesinde ortalarda kadınlarla, kızlar görünme," diyerek çapkın gelin adayını elemeye çalıştı.
Derken Mert, 11 Ağustos 1994'te yedeksubay olarak askere gitti. Baba Özer Çiller, basına yolladığı faksta, Mert'in aslında Güneydoğu'da askerlik yapmak istediğini, ama komutanlarının buna izin vermediğini belirtmişti.
Mert, SAT komandolarının talim yaptığı Riva'ya gönderildi. 9'uncu gün ortadan kayboldu. Aradan geçen zaman içinde izini pek çok kez kaybettirdi. Gazeteciler Mert'in peşine düşmüştü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı "Birliğine sorun," diyordu. Boğaz Kuvvetleri Komutanlığı'nın cevabı daha da ilginçti: "Evinden arayın." Başbakanlık Özel Kalemi ise "Bilmiyoruz, birliğine sorun" cevabını veriyordu. Yer yarılmış Mert de içine girmişti (20 Eylül 1995). İddiaya göre Mert, 22 eylül gecesi Zeynep Aslan'la önce Pasha'ya, ardından Talimhane'deki marjinal klüp 2019'a gitmişti. İçeceği tütünü bile korumalar taşıyordu. Bu kaçamak da basında yer aldı. 4 Kasım 1995'te çiftin ayrıldığı açıklandı. Sevgililer gözyaşları içinde ayrıldılar. Zeynep daha sonra "Aşıkları ayırmak günahtır" dedi. Aynı dönemde Mert'le ilgili başka bir haber bomba etkisi yarattı. Söylentiye göre oğlu yaşındaki delikanlılarla flört etmeyi seven Ayşegül Nadir'le kaçamak aşk yaşıyordu. Mert ve Ayşegül Hanım, Bodrum'daki M&M Disko'da tanışmışlardı. Dedikodu çabucak kapatıldı.
Mert, askerliğini komando olarak yapıyor, ama İstanbul'un gece hayatını kolaçan etmeyi ihmal etmiyordu. Bir süre ünlü kulüplerinden Cities'in halkla ilişkiler müdürü Nurdan Gür'le flört etti. Nurdan Hanım gürültü yasağına rağmen, gece yarısından sonra kapanan kulübü Mert için sabaha kadar açık tutardı. Bu ilişki henüz bir haftalıkken Mert, Ankaralı manken Tuğçe Çağatay'la da birlikte oldu.

Sünnet paralarıyla zengin oldu
Mert 1995 temmuzunda, 2.5 istirahata ayrıldı. Yurtdışına gitti. Askerlikten önce eline platin takıldığı, tedavi olması gerektiği söyleniyordu. Başbakan Çiller'in iddiası tıp otoritelerini ayağa kaldırdı. Oğlunun sürekli denize girdiğini, rutubet yüzünden elindeki platinin paslandığını iddia ediyordu. Profesörler "Platin çok pahalı bir maddedir. Paslanması mümkün değildir. O zaman hastanın değil denize, duşa bile girmemesi lazım" dediler. Askerlik böylelikle bitti. Ama dertler bitmedi. Mert bu kez de, 1996'da TBMM Mal Varlığı Komisyonu tarafından sorguya çekildi. Kendisine, annesinin mal beyanında kendi adına görülen 950 milyon liralık hazine bonosunu hangi parayla aldığı soruldu. "Sünnet param ve harçlıklarım sayesinde aldım," dedi. "Ucundan accık" kestirerek zengin olmuştu...
Mert'in askerden önce ABD'de okuduğu okulda da bir gariplik vardı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Gülçin Telci'nin haberine göre, Mert'in diplomasını aldığı okul, Mount Ida College, ABD'de "cenaze servisi eğitiminde lider" olmasıyla şöhret yapmıştı. Bu aynı zamanda Tansu Hanım'a "fahri doktorluk" unvanı veren okuldu. Mert okulun iş idaresi bölümünü bitirmişti. Bu onun gittiği dördüncü okuldu. ABD'deki eğitimine 1988 - 1989 döneminde başlayan Mert, kayak derslerinden A, muhasebe dersinden C alırdı.

Gelin adayı göz çapkını
26 yaşındaki Begüm Özbek ise, Türkiye'nin ideal mankenleri arasındaydı. Ortaokul yıllarındaki lakabı "çirkin ördek" ya da "kürdan kız"dı. Asker kızı Begüm, annesinin "şarkıcı ol" ısrarlarına hep karşı çıkmış, kendisini voleybolda kanıtlamıştı. 1989'da güzellik yarışmasına katıldı. Dereceye giremedi. Yılmadı. Aynı yılın sonunda bu kez Best Model yarışmasına katılıp, birinci seçildi. "Anadolu'nun Kadın Erenleri" adlı bir dizide rol aldı. Bir süre işadamı Ali Dinçer'le birlikte oldu. Mert'ten önceki en uzun aşkı (4 yıl) turizmci Ahmet Daren'di. Daren, Begüm'ü Londra'ya yollamış, dil okulunu bitirmesini sağlamıştı. Ama Begüm erkeklerden yana hep dertliydi. Bir röportajında şunları söylüyordu: "Sadakata inanmıyorum. İnsanlar yıllar boyunca kendilerini tek kişiyle sınırlayamazlar. Ben nasıl biriyim biliyor musunuz? Bir kere karşımdakine her konuda destek olurum. Kıskançlığa tahammül edemem, ama biraz göz çapkınıyımdır. Kişiler ilişkilerinin türü ne olursa olsun verdiklerinin karşılığını almalılar..."

Mankenlikten sıkılmıştı
Begüm, Mert'i mankenlikten sıkıldığı, podyumu bırakmak istediği bir dönemde tanıdı. Tanıştıktan kısa süre sonra Çiller'lerin Kuşadası'ndaki çiftliğinde baş başa tatil yaptılar. Basına ilk kez burada yakalandılar. Begüm o dönemde "Herhangi bir kaygımız yok, ama ortalıkta görünmemeye çalışıyoruz," diyordu. Çünkü emir büyük yerden gelmişti. Bu arada Tansu Çiller bir gün ansızın çiftliğe helikopterle gelmiş, Begüm'le tanıştı.
Begüm sevgilisinin ardından Amerika'ya gidince küçüklüğünden bu yana ünlü olmak isteyen annesi sahneye çıktı. Süsen Erkuş, Bağımsız Hayvan Platformu üyesiydi. Yeni Demokrasi Hareketi'nin düzenlediği bir toplantıda koruma çemberini yararak sahneye fırlamış ve Cem Boyner için "Kanada'ya beyaz ayı avlamaya giden bir adam o" diye bağırmıştı. Daha sonra "Boyner'e hayır, çünkü o bir avcı" kampanyasını başlattı. Olaydan sonra televizyonların gözdesi oldu. Adı, "protestocu"ya çıktı.
Begüm artık halkla ilişkiler müdürlüğü yapacak. Mert'in turizmcilikle ilgileneceği söyleniyor. Çiller ailesi ilişkiyi zorla kabullendi. Şu sıralar protestocu anneyle tanışmaya hazırlanıyorlar. Düğün tarihi henüz belli değil.