The Others Yardım et, dil öğren

Yardım et, dil öğren

27.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yardım et, dil öğren

Yardım et, dil öğren


Gönül Hanbay

       Yurtdışındaki bir okulda maddi olanaksızlıklar nedeniyle, dil eğitimi görme şansı öğrenciler için gönüllü eğitim programları yardıma koşuyor. Haftada 40 saat engelli veya sorunlu insanlarla gönüllü çalışmayı kabul eden gençler tam pansiyon konaklama, cep harçlığı gibi avantajların yanısıra ücretsiz dil kursu olanağına da kavuşuyor.
       Kısa adı CSV (Community Services Volunteer) olan program 18 - 35 yaş grubundan günlük konuşmaları yapabilecek kadar İngilizce bilen herkese açık. 1962'de Dr. Alec Dickson tarafından kurulan CSV, yardıma gereksinimi olan engelli ya da sorunlu insanlara genç kuşağın gönüllü hizmet vermesini amaçlayan ve bu alanda çalışma isteği olan kişilere genekli ortamı hazırlayan bir kuruluş.
       İngiltere'de uygulanan ve katılım süresi en az 4 ay, en çok bir yıl olan programda, çeşitli projeler bulunuyor. Anaokullarında engelli ya da sorunlu çocuklarla, huzurevlerinde yaşlılarla, gençlik merkezlerinde ya da ıslahevlerinde sorunlu gençlerle çalışma gibi programlardan oluşan projede amaç her yaştan özürlü ya da sorunlu insanların topluma kazandırılmaları sağlanırken gençlere de dil eğitimi olanağı sağlanması.