The Others Yeni ‘dert babası’

Yeni ‘dert babası’

16.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni ‘dert babası’

Yeni ‘dert babası’


Cumhurbaşkanı Sezer’e, göreve geldiğinden beri 8 bin 910 başvuru geldi. Bu rakamla Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Demirel’in rekorunu şimdiden zorluyor


       Çankaya Köşkü’ne çıktığından beri ‘Halktan biri’ imajıyla kamuoyunun beğenisini toplayan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e başvuru yağıyor.
       Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Metin Yalman, dün Çankaya Köşkü 1 No’lu nizamiyesinde verdiği ilk basın brifinginde, Sezer’e yapılan başvurular ile onayına sunulan işlemler konusunda istatistiki bilgileri açıkladı.
       Bu bilgilerden, Sezer’in daha ilk üç ayında, görevinin ilk yılında 27 bin vatandaşın başvurduğu 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in rekorunu zorladığı anlaşıldı. Yalman’ın verdiği bilgilere göre, Sezer’e 17 Mayıs - 31 Ağustos tarihleri arasında tam 8 bin 910 vatandaş başvurdu.

       Erbakan için yorum yok
       Sezer’e yapılan başvuruların tamamının incelendiğini belirten Yalman, internet aracılığıyla yapılan 812 başvurudan 412’sinin ise, ‘bölücü eğilim içerdikleri’ gerekçesiyle işlem görmediğini belirtti.
       Yalman, işlem gören başvurulardan 2 bin 115’inin istek, 518’inin şikayet, 14’ünün öneri ve 64’ünün de çeşitli konulardaki ihbarlardan oluştuğunu, 2 bin 271 başvuru sahibine de doğrudan yanıt verildiğini açıkladı. Demirel’e, görevde olduğu 7 yıl boyunca 154 bin 76 vatandaş başvurmuştu.
       Bu arada Yalman, RP eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın durumuna ilişkin Sezer’in görüşünün sorulması üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın ne düşündüğünü bilmiyorum, ancak benim kişisel görüşüm şudur; ortada bir mahkeme kararı var" demekle yetindi.

       İşte Sezer’in üç ayı
       Cumhurbaşkanı Sezer, görevde bulunduğu 122 gün içinde 24 kanun, 11 kanun hükmünde kararname, 504 bakanlar kurulu kararı, 19 bakanlar kurulu ataması, 100 vekalet tezkeresi, 173 üçlü atamayı onayladı. Sezer, memurlara ilişkin kararname ile bir üçlü atama kararnamesini ise geri gönderdi. Sezer’in masasında 5’i sosyal güvenliğe ilişkin, 9 kanun hükmünde kararname ile 8 üçlü atama kararnamesi bekliyor. Bu süre içinde 4 üçlü atama kararnamesi geri alındı. Sezer 122 gün içinde 3 mahkumun cezasını kaldırdı.

       Evren’in okuluna temel atacak
       KAAN KAYA Marmaris DHA
       Kenan Evren Eğitim Kültür ve Doğayı Koruma Vakfı’nca Mamaris Beldibi’nde yaptırılacak kolejin temelini, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atacağı öğrenildi. Sezer’in 22 Eylül’de yapılacak temel atma törenine katılacağı Uluslararası Kenan Evren Koleji’nde, doğal güzellikler içinde, sesiz bir ortama 20 kişilik sınıflarda 450 öğrenci okuyacak. Evren’in ‘En büyük hayalim’ dediği kolej, AB Uluslararası Okullar Birliği’ne (ECIS) de üye olacak. Böylece kolej mezunları Avrupa ve ABD’deki birçok üniversiteye sınavsız girebilecek.