Ekonomi THY bu yıl büyümesini sürdürecek

THY bu yıl büyümesini sürdürecek

29.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 2017’nin 2016’dan çok daha iyi bir yıl olacağını düşündüklerini belirterek, “Politikalarımızı yine büyüme üzerine kurduk ama büyümeyi çift haneli olarak planlamadık” dedi.

THY bu yıl büyümesini sürdürecek

Aycı, THY’de tasarruf tedbirlerinin bu yıl da devam edeceğini, yaraları sarmış olarak 2017’ye girdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Yıldızlar artacak...

“2017’ye iyi bir yıl olarak başladık. Kar hızımızı kesene kadar ocak ayı son derece olumlu geçti ama inşallah önümüzdeki dönemde, 2017’nin 2016’dan çok daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz” diyen Aycı, şöyle devam etti: “Planlamamızı buna göre yaptık. Tasarruflarımızı, adımlarımızı, politikalarımızı yine büyüme üzerine kurduk ama büyümeyi çift haneli olarak planlamadık. Elbette yurdumuzun şartlarını, bölgemizin şartlarını, sektörümüzün şartlarını, dünyadaki trendleri, seyahat, turizm ve havacılık sektöründeki gelişmeleri göz önüne alarak planlamayı yaptık. Bu anlamıyla ne olursa olsun bir büyümenin yaşanacağı bir yıl olacak. İnanıyorum ki seneyi karlı bitireceğiz.”

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Her kurumun daha iyisini yapması gerekiyor. Nasıl biz 4 yıldızsak, 5 yıldızı hedefliyorsak, meteorolojinin de bir yıldız daha atlaması gerekiyor. Devlet Hava Meydanları İşletmemizin de bir yıldız daha atlaması gerekiyor. Dolayısıyla yıldızlarımızı artırmamız gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’nda yoğun kar yağışı yaşanan dönemde yapılan çalışmalara da değinen Ekşi, şöyle konuştu: “Meteorolojimiz, günlük yaptığı tahminlerdeki tutarlılık oranını saatlik bazda yaparsa biz daha az iptal yaparız, diğer hava yolları daha az iptal yapar. Böylece planlamasını da daha düzgün yapar. Onlar da bu konuda zaten gayretliler, çalışıyorlar ama dediğimiz gibi hepimizin bir yıldız daha atlamasına ihtiyaç var.”

Yazarlar