Apple Tim Cook: "Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli"

Tim Cook: "Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli"

17.06.2019 - 12:43 | Son Güncellenme:

Amerikan merkezli teknoloji şirketi Apple'ın CEO'su Tim Cook, teknoloji şirketlerinin yarattıkları kaosu üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

Tim Cook: Teknoloji şirketleri yarattıkları kaosu üstlenmeli

Stanford Üniversitesi'nde konuşan Tim Cook, şirket isimleri vermeden gizlilik ihlalleri ve veri ihlalleri konusunda eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Gizlilik ihlalleri konusunda yapılan sahte haberlerin insanları zehirlerdiğini söyleyen Amerikan iş insanı, "Son zamanlarda bu endüstrinin daha az kibar olduğunu görüyoruz, sorumluluk almadan hak iddia etme düşüncesi yaygınlaşıyor. Şimdilerde her veri ihlali, her gizlilik ihlali gibi konuda sahte haberlerin bizi nasıl zehirlediğini görüyoruz. 'Yalan mucizeler' bir kez kana karıştığında kaos fabrikasının gelişimini hızlandırıyor ve sorumluluk hissi de gittikçe yok oluyor." dedi.

Yeni Stanford mezunlarıyla söyleşide bulunan Apple CEO'su, dijital gözetimin yeniliği tehdit ettiğini ve Silikon Vadisi'ni başlamadan durduracağını söyledi.

Yapılan veri ihlallerinin büyük sıkıntılara yol açabileceğini söyleyen Cook, "Hayatımızdaki her şeyin bir hack durumunda satılabileceğini ve hatta sızabileceğini normal ve kaçınılmaz olarak kabul edersek, o zaman verilerden çok daha fazlasını kaybederiz. İnsan olma özgürlüğünü kaybediyoruz." şeklinde konuştu.