Gündem TKGM parsel pafta uygulaması nasıl kullanılıyor?

TKGM parsel pafta uygulaması nasıl kullanılıyor?

22.07.2016 - 09:45 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama işlemlerinin kolayca yapılabilmesi için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü internet üzerinden kullanılan uygulamayı hayata geçirmiştir. Parsel pafta sorgulama işlemleri bu kuruma ait resmi internet sitesi üzerinden kolayca yapılıyor. Parsel pafta sorgulama işlemlerinin ayrıntılarını yazımızda bulmanız mümkündür.

TKGM parsel pafta uygulaması nasıl kullanılıyor

Vatandaşlar belirli bir birikim yaptıktan sonra hemen bir mal veya mülk almayı hedeflemektedir. Bu alınacak olan mal büyük ölçüde yatırım amaçlı olarak alınmaktadır. Taşınmaz olarak alınan bu mal arsa, ev veya tarla olarak alınmaktadır. Vatandaşlar yapacak oldukları yatırımların türünü ve alacak oldukları malın şeklini birikim yapmış oldukları paraya göre belirlemektedirler. Alınacak olan malın bir başka belirleyici özelliği ise tapusu, parsel paftası gibi özellikleridir. Bunlar gibi bilgilerin öğrenileceği tek adres tapu kadastro müdürlükleridir. Tapu Kadastro müdürlükleri şubeleri üzerinden yapılan parsel pafta sorgulama ve tapu öğrenme işlemleri vatandaşların gişeler üzerinde vakit kaybetmesi ile gerçekleşmektedir. Ancak kullanıma sunulan online platformlar sayesinde parsel pafta sorgulama işlemi oldukça basit bir şekilde gerçekleşmektedir. Parsel pafta sorgulama işlemi şubelerin yanı sıra Tapu Kadastro Müdürlüğü internet şubesi üzerinden basit bir şekilde gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tapu kadastro Müdürlüğü resmi internet sitesi e Devlet sistemi üzerinden hizmet vermektedir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. Bu e Devlet sistemi ülkemizde varlık gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve daha kola hizmet sunma imkanı vermektedir. e Devlet sistemi resmi bir kurum olduğu için üye olunarak resmi işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. e Devlet üyeliği kimi vatandaşlar için zahmetli bir işlem olarak görülmektedir. Ancak e Devlet sistemi üyeliği oldukça basit bir işlemdir. Herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirterek kolay bir şekilde e Devlet üyeliği alabilirsiniz. PTT görevlisi size 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı e Devlet sayfası giriş ekranında bulunan ilgili bölümlere yazmanız halinde basit bir şekilde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra sistem üyeliğinizi tanımlamak için sizden bir kaç adımlık işlemler talep etmektedir. Bu işlemler yine sizin daha kolay ve daha hızlı işlem yapabilmeniz için gerçekleşmektedir. Örneğin e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda e Devlet sistemi sizi tanımak ve daha kolay işlem yapmanızı size sağlamak adına sizden kişisel kimlik bilgilerinizi sistem üzerinde doldurmanızı isteyecektir. Ayrıca e Devlet sistemi sadece güvenlik amaçlı olarak sizden PTT şubesinden almış olduğunuz e Devlet şifresini kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi de sizden isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sisteminiz resmi işlemler için kullanıma hazır hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri de parsel pafta sorgulama işlemidir. Parsel Pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine parsel pafta sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden parsel pafta sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.