Tokat TOKAT BELEDİYESİ ARAÇ PARKINI YENİLİYOR

TOKAT BELEDİYESİ ARAÇ PARKINI YENİLİYOR

29.05.2015 - 16:26 | Son Güncellenme:

.

TOKAT BELEDİYESİ ARAÇ PARKINI YENİLİYOR

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, araç kiralama yöntemi ile verdikleri hizmetin belediyeye maddi külfet oluşturması nedeni ile araç alımı yaptıklarını ifade ederek, “Hem belediyemiz kar etmiş olacak, hem tasarruf etmiş olacağız hem de araç parkımızı yenilemiş olacağız” dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda Tokat Belediyesi’nin hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde yürütülmesi amacıyla öz bütçe koşullarıyla, araç filosu için satın alınan 26 aracın tanıtımı yapıldı. Açıklamalarda bulunan Başkan Eroğlu, belediyecilik noktasında birçok ilki birlikte başardıklarını söyledi. Belediye Meclisi olarak aldıkları kararı dile getiren Başkan Eroğlu, “Belediyemizin yürütmüş olduğu işlerde yardımcı olması anlamında araçlar satın alarak bu araçların marifetleriyle hizmetlerimize devam edelim istedik. Özellikle fen işlerimizde, su ve kanalizasyon birimimizde, zabıtamızda, sosyal hizmetler müdürlüğümüzde vatandaş olarak tüm çalışmalarımızda bizlerin hem binek araçlara, hem pikaplara hem kamyonlara ihtiyacımız oluyor. Ve bunların birçoğunu biz genel hizmet alım yöntemiyle, kiralama yöntemiyle yürütüyorduk. Bu da belediyemize belli bir maddi bir külfet oluşturuyordu. Belediye Meclisimizle görüşmek suretiyle hizmetlerimizi, kendi araçlarımızı satın alarak, sunalım istedik. Hem belediyemiz kar etmiş olacak, hem tasarruf etmiş olacağız hem de araç parkımızı yenilemiş olacağız” dedi.
Başkan Eroğlu, aldıkları karar doğrultusunda İller Bankası’na müracaat ettiklerini ifade ederek, “Devlet Malzeme Ofisi’nden 10 adet pikap, 11 adet binek aracı, 1 adet hayvan toplama aracı, 1 adet de ilaçlama aracı olmak üzere şuanda toplam 23 adet aracımız bugünden itibaren belediyemizin hizmetine açılacak. Bununla birlikte 3 adet kamyon ve 2 adet de su arozözü olmak üzere toplam 28 aracımızı belediyemizin araç filosuna eklemiş olduk. Tokat Belediyemiz tarihinde ilk defa bu kadar araç aynı anda hizmete sunulmuştur. İller Bankası marifeti ile kullandık. İki Milyonluk bir rakama mal oldu ve bunu 36 ay boyunca taksitle İller Bankamıza ödemiş olacağız. Bu araç filosu ile birlikte hizmetlerimiz daha da hız kazanacak” diye konuştu.
Araç tanıtım törenine Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, AK Parti Tokat Milletvekili Adayları Coşkun Çakır, Mustafa Arslan, belediye personelleri ve vatandaşların katıldı.