Gündem TOKİ başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 2019 TOKİ'ye kimler başvurabilir?

TOKİ başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? 2019 TOKİ'ye kimler başvurabilir?

18.03.2019 - 09:55 | Son Güncellenme:

TOKİ başvuruları tüm hızıyla sürerken henüz başvuru yapmamış vatandaşlarımız için TOKİ ile ilgili en çok merak edilen TOKİ başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler ve kimler başvurabilir gibi en çok merak edilen soruların cevaplarını derledik. İşte ayrıntılar...

TOKİ başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler 2019 TOKİye kimler başvurabilir

TOKİ başvuruları için heyecan dinmiyor. 50 Bin konut projesi hangi bölgeleri kapsıyor? Vatandaşlar tarafından merakla araştırılan TOKİ başvuru şartları ise büyük ilgi görüyor. Peki TOKİ konut ödemeleri nasıl gerçekleşiyor?

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Son başvuru 19 Nisan’da

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Mart 19 Nisan 2019 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından borcunu erken ödeyip, tapusunu hemen almak isteyenler için yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Mart’ta başlıyor. Bu yılın ilk kampanyasında indirim oranı ise yüzde 22 olarak uygulanacak.

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vatandaşlar, projenin bulunduğu ile göre 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası A.Ş. veya T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin yetkili şubelerden başvurularını yapabilecek.

ŞARTLARI NELER?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kampanyadan, satışları 2017 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri sahipleri yararlanacak. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasına dâhil edilmedi.

Haberin Devamı

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

TOKİ TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

Konut taksitlerinin 388 liradan başladığına vurgu yapan Bulut, şöyle devam etti:

"Yüzde 64'ü 2+1, yüzde 36'sı 3+1 konut şeklinde. 50 bin konutun, 32 bin 198’i 2+1, 17 bin 802'si ise 3+1 şeklinde. 2+1 konutlarımız 75 metrekare ile 85 metrekare arasında değişmekte ve konut fiyatı 116 bin 400 liradan başlayıp, 13 bin 968 liradan başlayan peşinat miktarları ve 388 liralık aylık taksidi ile beraber 240 aya kadar vade seçeceği bulunmakta. 3+1 konutlarımız ise 110 metrekare ile 128 metrekare arasında değişmekte. Konut fiyatımız da 170 bin 720 lira. Peşinatı 17 bin civarında. Aylık taksidi 759 lira ve 180 aya kadar vadesi var. Görüldüğü gibi bugünün şartlarında bu fiyatlar kiranın bile altında. Dolayısıyla vatandaşlarımız kolaylıkla, rahatlıkla buradan konut sahibi olabilecek."

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olması gerekiyor.

2+1 nitelikteki konutlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması şartı aranıyor.

Başvuru sahiplerinin Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.

Ayrıca kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması şartı bulunuyor.

Alt gelir grubu konutlarında aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4.500 TL, İstanbul’da ise en fazla net 4.800 TL gelire sahip olma şartı aranacak.

2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar 25 yaşını 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanların ise 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.

Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir adet başvuruda bulunulabilecek.