Gündem Torbalı'nın rüya projesi

Torbalı'nın rüya projesi

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Torbalı Belediyesi, ilçenin çehresini değiştirecek, 25 bin metrekarelik alanda muhteşem bir projeyi yakında hayata geçiriyor. İhalesi ve yer teslimi yapılan sosyal yaşam alanı bir yılda tamamlanacak

Torbalının rüya projesi

Torbalının rüya projesi

Haberin Devamı

İzmir’in en hızlı gelişen, büyüyen ilçesi Torbalı’da, Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra, ikinci büyük yeşil alan projesi içinde çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in en çok ses getirecek projelerden biri olarak gördüğü müselles alan projesi için ihale aşaması geçtiğimiz ay tamamlanmıştı.

Yer teslimi de yapılan proje için düğmeye basıldı. Kot ölçümleri alınan alana şantiyeler için konteynerler yerleştirildi. Geçtiğimiz yıl yapılan bir protokolle Cumhuriyet, Alpkent ve Ertuğrul mahallesinin kesişme noktasında bulunan ve Devlet Demiryolları’na ait olan 25 bin metrekarelik çok değerli arsa, sosyal yaşam kampüsü yapılmak üzere Torbalı Belediyesi’ne devredilmişti. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra proje için ilk kazma vuruldu.

Haberin Devamı

Projeyle Torbalı halkı oldukça geniş ve modern bir sosyal yaşam alanına kavuşacak. Projenin gerçekleştirileceği alan üçgen biçiminde olduğu için bu bölge müselles alan olarak adlandırılıyor.

Yaya altgeçidi olacak

Cumhuriyet, Alpken ve Ertuğrul mahallesinin kesişme noktasında inşaatına başlanan park, aynı zamanda iki yakayı da birleştirecek. Torbalı Belediyesi’nin kendi özkaynaklarıyla projelendirdiği 5 yaya altgeçitlerinden biri de bu müselles alanda yapılacak. Bölgenin sadece Torbalı’nın değil, bütün İzmir’in sosyal aktivite merkezi olması hedefleniyor.

Torbalının rüya projesi

Müselles projesinin Torbalı’nın marka değerini katlayacağını dile getiren Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Torbalı son 4 yılda kamu ve belediye yatırımlarında, büyümede kentleşmede sosyal projelerde sağlık, eğitim, ulaşım, altyapı yatırımlarında ilçeye kazandırılan arsalarda, yeni yaşam alanlarında kültürel, sanatsal, bilimsel etkinliklerde iki kat büyüdü. Dört yıl ilçe nüfusumuz 135 bin dolayındaydı. Bugün 175 bin civarında. İlçemizdeki 700 dolayındaki fabrikada çalışan ve taşımalı sistemle İzmir’den gelen 55 bin dolayındaki çalışan bu rakama dahil değil. 2004/2013 yılları arasında ilçemizde toplam 3963 inşaat ruhsatı kesilmişken, bu rakam 2014 yılında 1096, 2015 yılında 1038, 2016 yılında 1262, 2017’de 1510 olmak üzere, toplamda 5000’i aştı”diye konuştu.

Haberin Devamı

Torbalının rüya projesi

İÇİNDE NE ARARSAN VAR

- 2000 kişi kapasiteli ve 1037 metrekarelik alana sahip amfi tiyatro.

- 556 metrekarelik alana sahip lazer ışıklı, dans eden havuz.

- 600 metrekare açık ve kapalı alana sahip kafeterya.

- 700 metre uzunluğunda tartan pistten oluşan yürüyüş ve koşu yolu. Koşu yolunda ayrıca vatandaşların spor yapmaları amacıyla fitnes takımları da yer alacak.

- Alanda konsepte uygun temalı aydınlatma sistemleri.

- Alanın, sürekli devrede olacak otomatik sulama sistemiyle yeşil kalması sağlanacak.

- Alana özel bir peyzaj mimarisi uygulanacak ve süs amaçlı bitki tünelleri bulunacak.

- 1265 metrekarelik alan üzerinde asma germe sistem vemebran kaplama çocuk oyun alanı.

- Mega park, 714 metrelik uzunluğa sahip çevre duvarıyla korunacak ve alana Osmanlı ve Selçuklu mimarisi tarzı giriş takından geçilerek girilecek.

Başbakan Yıldırım’a teşekkür

Torbalı Belediye Başkanı Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Nüfusumuz artarken, her yıl 10 ile 12 bin arasında yeni hemşerimiz bu büyük aileye katılıyor. Bu gelişme Ege’de başka bir ilçede yok. Bir, iki yıl sonra 200 bin nüfuslu bir ilçe olmayı öngörüyoruz. Projelerimizi de bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’dan Allah razı olsun. Alanı inceledi. Bu muhteşem yerin Demiryolları Vagon Onarım Merkezi olmasına gönlü razı olmadı. Belediyemize çok büyük jest yaptı. Alan, geçtiğimiz yıl çok amaçlı yeşil alan olarak projelendirmek üzere belediyemize tahsis edildi. Bürokrasi aşaması uzun sürmedi. Sayın bakanımız ve milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’dan da büyük destek aldık. Bu alanın Torbalı açısından çok büyük önemi var. Çünkü İZBAN hattının devreye girmesiyle ilçemiz ikiye ayrıldı. Vatandaşların yeşil alanlara ulaşımı zorlaştı. Biz burada örnek bir sosyal yaşam alanı oluşturacağız. Torbalı Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi’nden sonra en büyük yeşil alan projelerinden birine daha kavuşmuş olacak. Şehircilik adına, çevre adına oldukça önemli. Çocuklarımıza güzel bir Torbalı bırakacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Haberin Devamı