Gündem Torpil iddiasında 68 kişilik 2. liste

Torpil iddiasında 68 kişilik 2. liste

15.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Koç, Ak Parti’li politikacıların yakınlarına torpil yaparak özel kadrolara atadığı iddialarında ikinci listeyi de dün açıkladı. Listede Arınç’ın akrabasının da bulunduğu 68 kişinin ismi yer alıyor.

Torpil iddiasında 68 kişilik 2. liste

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, geçtiğimiz hafta açıkladığı torpil iddialarında ikinci listeyi dün açıkladı. 68 kişilik bir liste açıklayan Koç, listenin Ak Parti içinden gelen ihbarlarla hazırlandığını belirtti. Listede çok sayıda bakan ve milletvekili yakını yer alıyor.
Koç, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Ak Parti’li bakan ve milletvekili yakınlarının, KPSS’ye hiç girmeden, istisnai birtakım özel kadrolara atanarak, başka kadrolara geçirildiğini belgeleriyle ortaya koyduklarını anımsatarak, “Hiçbirisi söylediğimiz durumu çürütemedi, reddedemedi. Bu bir başlangıçmış meğerse. Vatandaşın o kadar çok bağrı yanmış ki bu konuda, o tarihten itibaren CHP’ye ihbar yağmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

‘Günahın bedelini ödeyecekler’
Koç, “CHP Genel Başkanı’na birtakım suçlamalar dile getirmeye çalışıyorlar. Hani şu ışınlanan, kumandayla yönetilen Başbakan yapıyor. Kılıçdaroğlu, açık bir irade sergiledi. Kendi pisliklerini örtmek için bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu suçların ve günahlarının bedelini elbette ödeyecekler” dedi.
Listeye Ak Parti içinden gelen ihbarlar doğrultusunda ulaştıklarını belirten Koç, “Zaman zaman iyi polisi oynayan, ama Bursa’da kendi saha ve seyircisi önünde coşan, iyi polisliği bırakıp, farklı bir kimliğe bürünen, çift kimlikli siyasetçilerden birisi, Arınç, sana bir soru: Yeğenin, ağabeyin veya kardeşin TBMM’de Milli Saraylar Koruma danışman kadrosuna senin döneminde atandılar mı atanmadılar mı? ‘Benim oğluma da şu teklif edildi, şu oldu, bu oldu.’ Bırak iyi polisliği. Var mı yok mu? Çık söyle bakalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Suç duyurusunda bulunacağız’
TBMM’de, 2002’den itibaren istisnai memur alımı yolu ile KPSS’ye girmeden kaç kişinin, hangi bakanlıkta, devlet kurumunda memur yapıldığına ve nerelere yükseltildiğine ilişkin soru önergesi vereceklerini belirten Koç, ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Sınavsız atananlar ve torpille yükselenler

Koç, biri “sınavsız atananlar”, diğeri ise “liyakata dayanmadan torpil ile yükselenler” olmak üzere toplam 68 kişilik iki ayrı listeyi kamuoyuna açıkladı. Bu listelerdeki bazı isimler şöyle:

Ali Taha Koç: Eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu. Sınavsız olarak Başbakanlıkta önce müşavir, sonra başmüşavir yapıldı. Başkan olarak atanıp Saray’ın Bilişim Birimi’nin başına getirildi.

Fatma Erten: Mehmet Ali Şahin’in teyzesinin kızı. KPSS puanı atanmaya yetmeyince dönemin TBMM Başkanı Şahin sayesinde önce sözleşmeli olarak Devlet Arşivleri’ne alındı, sonra Meclis’te müşavir yapıldı.
Latif Çelik: Hüseyin Çelik’in yeğeni. KPSS puanı memur olmaya yetmeyince TBMM’de istisnai kadro ile memur yapıldı.

Mahmut Çelik/Hamit Çelik: Hüseyin Çelik’in kardeşleri. Mahmut Çelik, öğretmenken Ulaştırma Bakanlığı’nda daire başkanı oldu, Hamit Çelik, öğretmenken İçişleri Bakanlığı’nda müşavir yapıldı.

Çağla Seymenoğlu: Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun kızı, sınava girmeden açıktan atamayla Başbakanlık Basın Müşavirliği’nde memur oldu.

Zeynep Sezal: Eski Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal’ın kızı. KPSS’si olmadığı halde Kahramanmaraş’tan öğretmen olarak atandı.
Çiğdem Erdoğan Atabek: Ak Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı iken Aile ve Sosyal Politikalar Bakan yardımcılığına atandı. KPSS’ye hiç ihtiyaç duyulmadı.

Zafer Tarıkdaroğlu: Erzurum Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı iken dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından Sağlık Bakanlığı’na müşavir olarak açıktan atandı.

Selim Terzi: Ak Parti Üsküdar Gençlik Kolları başkanı idi. Açıktan atama ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirildi.

Tuna Bekleviç: 2011’de Ak Parti Edirne milletvekili adayı oldu, seçilemedi. Ödülünü AB Bakanlığı’nda danışman yapılıp açıktan memur olarak aldı.

Ahmet Minder: 15 yıl Rize Güneysu Belediye Başkanlığı yapıp, emekli olduktan sonra 10 Haziran 2014’te Başbakanlık Müşavirliği’ne getirildi. Sarayın İnsan Kaynakları Başkanı oldu.

Seda Çiçek: TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in gelini, EPDK üyesi Çağrı Çiçek’in eşi. KPSS’siz TÜRK AKREDİTASYON Kurumu’na uzman yardımcısı olarak alındı.

İbrahim Arınç: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yeğeni. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.
Müge Ala Sertoğlu: Efkan Ala’nın yeğeni. Yeni doktor olmasına rağmen bakan referansıyla İstanbul Bahçelievler Fizik Tedavi
Rehabilitasyon Merkezi’ne Başhekim olarak atandı.

Hatem Dursun: Ala’nın İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı. Öğretmendi, önce Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü yapıldı, sonra Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü oldu.

Mehmet Dinç: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kayınbiraderi. 76. maddeden Yozgat TOKİ İlköğretim Okulu Müdürü olarak atandı, Yozgat Valiliği İl Sosyal Proje Etüt Müdürlüğü’ne getirildi.

Aydın Akyürek: Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ağabeyinin damadı. Meslek Lisesi’nde torna tesviye öğretmeni idi. İstanbul DMO Müdürü yapıldı.

Fethi Azaklı: Gümrük Bakanı Nurettin Canikli’nin lise arkadaşı. Canikli’nin referansı ile TİB’de uzman oldu, 17 Aralık sonrası Hukuk Dairesi Başkanvekili yapıldı.

Mehmet İlker Ünal: Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ağabeyi. Resim öğretmeni iken Sağlık Bakanı Müşaviri yapıldı.
Abdullah Aydın: Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ın kardeşi. Paris Büyükelçiliği’ne Adalet Müşaviri olarak atandı.

Ömer Faruk Boynukara: Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara’nın oğlu. Babasının desteği ile Adalet Bakanlığı’nda müşavir oldu.