Gündem Trafik cezalarını internetten sorgulamak ve ödemek mümkün!

Trafik cezalarını internetten sorgulamak ve ödemek mümkün!

25.10.2016 - 09:34 | Son Güncellenme:

Karayollarında trafik güvenliğini sağlayacak trafik cezalarına yönelik olarak internette trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmetleri sunuluyor. Araç sürücüleri artık internete erişim sağladığı her yerden online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini yapabiliyor. İnternette trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) veya Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi kullanılarak gerçekleştirilebiliyor.

Trafik cezalarını internetten sorgulamak ve ödemek mümkün

Türkiye’de son yıllarda hızla gelişen ve büyüyen otomobil sektörü ve başta büyük kentler olmak üzere tüm ülke genelinde artan yoğun nüfus oranları ulaşım ihtiyaçlarının yüksek seviyelere ulaşmasına ve buna bağlı olarak karayollarında çok ciddi bir trafiğin meydana gelmesine neden oluyor. Bu durumda yaşanabilecek olumsuz durumların önlenebilmesi ve güvenli bir trafik oluşturulabilmesine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan trafik cezalarına yönelik olarak internette online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti açıldı. Tüm araç sürücüleri tarafından son derece pratik ve kolay bir şekilde kullanılabilmekte olunan bu online trafik cezası sorgulaması ile en güncel ve en ayrıntılı trafik cezası durum bilgilerin ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. İnternette trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri tüm araç sürücüleri tarafından mobil cihazlar kullanılarak dahi 7 gün 24 saat online şekilde gerçekleştirilebiliyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son dönemlerde Türkiye’de araç kullanımının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermeye başlaması dolayısı ile karayolları üzerinde yeni nesil ihtiyaçların ortaya çıkması ve trafik güvenliğinin oluşturulabilmesi için yeni çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekliliğinin oluşması nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 21.yüzyıl teknolojik sistem ve cihazları trafik denetlemeleri alanında aktif olarak kullanılıyor. Özellikle de Türkiye’de karayollarında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından trafik denetlemeleri uygulamaları sırasında Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri gibi modern teknolojiye sahip olan cihaz ve sistemler kullanılıyor. Bu yüzden de artık araçların trafik kuralı ihlalleri halinde araç durdurulmadan plakasına trafik cezası yazılarak, plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine posta yolu kullanılarak trafik cezası ihbarı gerçekleştiriliyor. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aktif ve etkin şekilde kullanılan internet teknolojileri ile de>Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm araç sürücülerine yönelik olarak internet ortamı üzerinde gerçekleştirilebilmesi mümkün kılınan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi internette araç sürücüleri tarafından 2 farklı sorgulama alternatifinden herhangi birisi kullanılarak gerçekleştirilebiliyor. Bu çerçevede araç sürücüleri ilk alternatif sorgulama seçeneği olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki>İkincil sorgulama alternatifi olarak trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu ekran üzerinde gerçekleştirilen trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile tespit edilen tüm trafik cezası/cezaları için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı bankalarının kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri de sadece dakikalar içerisinde gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirilebiliyor.