Gündem Trafik cezası bilgilerinizi internetten öğrenebilirsiniz!

Trafik cezası bilgilerinizi internetten öğrenebilirsiniz!

18.11.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Türkiye’de internet hizmetlerinin popülerleştiği bugünlerde artık dijital ortamda online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti de sunulmaya başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından internet ortamında araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunuluyor. Araç sürücüleri de internete erişim sağladıkları her noktadan 7 gün 24 saat trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi ile trafik cezası kontrollerini yapabiliyor.

Trafik cezası bilgilerinizi internetten öğrenebilirsiniz

Emniyet Genel Müdürlüğü, gelişen teknolojiyi, Türkiye’deki karayolları üzerinde ortaya çıkan yoğunluk ve buna ek olarak meydana gelen yeni nesil ihtiyaçların karşılanabilmesi çerçevesinde aktif şekilde kullanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu tarz bir trafik denetleme uygulaması araçların durdurulmadan trafik cezası uygulanması konusunu da gündeme taşıyor ki bu yüzden elektronik ortamda araç sürücülerine online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunulmaya başlandı. Türkiye’de son yıllarda otomobil teknolojilerinin toplumun önemli bir kesimine ulaşması ve başta büyük kentler olmak üzere tüm ülke genelinde artan yoğun nüfus dolayısı ile çok yüksek seviyelere ulaşan ulaşım ihtiyaçlarında karayollarının tercih edilmesi,bu alanda çok ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.


Bu durumun trafik güvenliğinin ve aynı zamanda da trafik konforunun ciddi anlamda olumsuz doğrultuda etkilenmesine neden olması dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından reel trafik denetlemelerinin zamanla yetersiz kalmaya başlaması dolayısı ile artık modern yüzyıl teknolojilerinden karayolları üzerindeki trafik denetlemeleri konusunda etkin bir şekilde destek almaya başladı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik platform üzerinde araç sürücülerine yönelik olarak online trafik cezası sorgulama ve ödeme hizmeti sunulmaya başlandı. Türkiye’de oldukça yoğun bir şekilde kullanılmakta olunan internet altyapısı ile birlikte vatandaşların yaşamları içerisinde karşı karşıya kaldıkları her türlü durum ve ihtiyacına internet üzerinden daha pratik ve daha hızlı çözümler bulabiliyor olması dolayısı ile tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet hizmetleri aktif şekilde kullanılmaya başlandı.

Bu çerçevede de elektronik platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemi yoğun şekilde ön plana çıkıyor ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Türkiye’de karayollarındaki trafik kuralı ihlallerinin tespit edilmesi ve önlenebilmesinin sağlanabilmesi amacı ile trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetlemeleri konusunda sn dönemlerde modern teknolojiye sahip olan cihaz ve sistemlerden etkin biçimde yararlanılıyor. Bu çerçevede de karayollarında artık Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), mobese kamera sistemleri ve radar sistemleri gibi yeni nesil teknolojiler kullanılıyor. Bu çerçevede de araçların durdurulmasına gerek olmadan plakasına trafik ihlalleri durumunda trafik cezası uygulaması gerçekleştiriliyor ve trafik cezası bildirimleri plakanın kayıtlı olduğu ikamet adresine gönderiliyor. Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü internet üzerinden de online trafik cezası sorgulama ve ödeme fırsatını araç sürücülerine sunuyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden ulaşılabiliyor ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgula’ ekranı üzerinden sadece ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum tarihi bilgileri ile trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabiliyor. İnternet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi üzerinden de herhangi bir üyeliğe veya şifreye ihtiyaç duymadan online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.