Gündem Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

22.10.2015 - 22:22 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü resmi web adresinden kolaylıkla yapılır. Bu işlemlerin nasıl yapılacağına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay

Gelişen ve ilerleyen Türkiye’miz her geçen gün bir başka yeniliğe adım atmaktadır. Bu sayede modernleşen dünyaya her gün bir adım daha yaklaşmış olur. Dünyada artık pek çok hizmet aynı nitelikte internet üzerinden de verilmeye başlanmıştır. Vatandaşlara sunulan bu internet üzerinden uygulama ülkemizde de oldukça kullanılır hale gelmiş durumdadır. İnternetin de aynı zamanda kullanım alanı gün geçtikçe artmakta ve artarak çoğalmaktadır. Bu artış sayesinde her vatandaş kamu işlemlerini online sistem aracılığı ile tamamlayabilme imkânı bulmuşlardır. Bu imkân doğrultusunda yapmaları gereken birkaç aşama vardır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Bu aşamalara geçebilmeleri için ise ilk olarak vatandaşların internete erişim sağlamaları gerekmektedir. Bu sağlamış oldukları erişim sayesinde akılarına gelen pek çok işlemleri ilgili kuruluşların binasına gitmeden evde oturdukları yerden halledebileceklerdir. Hastaneden muayene randevu sırası almaktan tutun tüm Sosyal Güvenlik Kurumu işlemlerine kadar üniversitelere kayıt yaptırmaktan tutun aklınıza gelen hemen hemen tüm başvuruları yapmaya kadar her alanda online internet sistemini kullanabilmeniz mümkündür. Şimdi sizlere internetin sunmuş olduğu bir başka hizmetten bahsedeceğiz.

Haberin Devamı

İster yaya olsun ister araç ile her birimiz her gün trafiğe çıkmaktayız. Trafiğe çıktığımızda da yayaların ve de araç kullanıcıların uyması gereken belli başlı kurallar vardır. Bu kuralara uymaları için trafiğe açık alanlarda trafik memurları araç kullanıcılarını denetlerler. Bu denetim sonucunda vatandaşlar daha dikkatli hareket ederler. Çünkü maddi açıdan zarara uğramak hiç kimse istemez. Dolayısıyla trafik memurunun olduğu alanlarda vatandaşlar trafik kurallarına dikkat eder trafiğe özen gösterir. Ancak bazı alanlar vardır ki trafik memurunun olamayacağı denetim yapamayacağı trafiğe kapalı alanlar gibi. İşte bu sırada devreye mobese kameraları girer. Trafik polisinin olmadığı alanlarda araçları ve kullanıcıların trafikte ki hal ve hareketlerini kayıt altına alır.

Emniyet Genel Müdürlüğü merkez binasına bu sistem sayesinde canlı bir şekilde iletir. Böylece polis memurları bu mobese kameralarında ki görüntüler sayesinde denetimlerini yaparlar. Bu gerçekleştirmiş oldukları denetimler sonucunda ise araç kullanıcılarını izlerler. Hatalı bir sollama, hız limitini aşma ve benzeri yanlış hareketler yaparlarsa araç kullanıcılarının plakalarını not eder. Bu not ettikleri plakaya ise bir ceza verir. Bu verilmiş olan cezaları ise postalar ile araç kullanıcıların ikamet ettikleri ev adreslerine gönderirler. Lakin bu kesilen cezaların vatandaşların evlerine ne zaman gelecekleri belli olmaz. Belki bizim elimize gelene kadar zaman geçebilir. Bu geçen zaman doğrultusunda da kesilen ceza artışa uğrayabilir. İşte bunun gibi nedenlerden dolayı artık bizler plakamıza gelen cezaları öğrenebilir. PTT şubesinden edinmiş olacağınız e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız. Sonrasında ekranda bulunan e-Hizmetler kısmından trafik cezası sorgulama alt başlığını seçiniz. Sonrasında burayı tıkladıktan sonra aracınızın plakasını yazıp sorgulatma işleminizi başlatabilirsiniz. Böylece çok kısa bir süre içinde trafik cezası sorgulama işlemini yapabiliriz.