Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme EGM hizmetleri!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme EGM hizmetleri!

09.11.2015 - 22:20 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sunduğu online hizmetlerdendir. Bu hizmetlere nasıl erişeceğinizi haberimizin devamından öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama ve ödeme EGM hizmetleri

Trafiğe çıkan her sürücünün trafik cezası yeme ihtimali yer almaktadır. Trafiğe çıktığınız zaman eğer trafik kurallarına uymazsanız trafik cezası alabilirsiniz. İki türlü trafik cezası alabilirsiniz. Araç plakasına yazılan trafik cezası ve sürücü belgesine yazılan trafik cezası olmak üzere 2 farklı trafik cezası bulunmaktadır. Trafikte trafik polislerinin yazdığı trafik cezaları vatandaşların sürücü belgesine yazılmaktadır. Bu trafik cezalarını sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Trafikte haberiniz yokken aracınızın plakasına da trafik cezası yazılabilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubenin trafiğin yoğun olduğu noktalara mobese kameraları yerleştirmiştir. Trafik polisleri bu mobese kameraları ile trafiği kontrol ederken trafik kurallarına uymayan sürücülere de trafik cezası yazabilir. Bu yazılan trafik cezaları aracın plakasına yazılır. Ve posta yolu ile plakanın kayıtlı bulunduğu adrese gönderilir. Plakaya yazılan trafik cezalarını araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemi ile öğrenebilirler. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası ve araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz bir şekilde internet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebileceğiniz gibi Emniyet Genel Müdürlüğünün internet uygulaması E-Devlet sisteminde yer aldığı için E-Devlet sisteminden de sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasından gerçekleştirebilmek için ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu seçeneği seçtikten sonra açılan sayfaya adınızı, soyadınızı, T.C. kimlik numaranızı ve doğum yılınızı girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdiğiniz zaman araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama seçeneğini seçtikten sonra plakanızı ve tescil belge seri ve numarasını girmeniz gereklidir. Sürücü belgesine yazılan trafik cezası sorgulama seçeneğini seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan harf seri ve nüfus cüzdan seri numarasınız girmeniz gereklidir. E-Devlet sisteminden sorgulama yapabilmek için ise E-Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümünden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmelisiniz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemini ise internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra üst taraftaki e-işlemler bölümünden motorlu taşıt vergi dairesi seçeneği seçilmelidir. Açılan sayfadan motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfaya ilk olarak aracınızın plakasını girmeniz gereklidir. Eğer özel plaka ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girdikten sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir trafik cezanız bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankaların kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.