Gündem Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri!

28.04.2016 - 10:05 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık online olarak yapılıyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini kullanan vatandaşlar cezalarda meydana gelen indirimlerden koalylıkla yararlanabiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinin ayrıntıları haberimizde!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Günümüzün en büyük tehlikelerinden biri de trafik kazalarıdır. Trafik kazaları tek taraflı veya çift taraflı olarak yapılan hatalar sonucunda mal ve can kaybı oluşan kazalardır. Ülkemizde trafik kazalarını engellemek için trafik cezaları adı altında küçük cezalardan büyük cezalara doğru para veya hapis şeklinde cezalar verilmektedir. Teknolojinin oldukça ilerlemesi sayesinde artık bu kazaları sadece insan gözüyle değil, makineler yardımı ile tespit edilebiliyor. Bu makinelere ise radar denmektedir. Radar üzerinden aracınızın plakasına ceza yazılmaktadır. Kırmızı ışıkta geçmek, hız sınırı olan bir yolda fazla hızla gitmek gibi bir davranışta bulunduğunuz takdirde sistem aracınızın plakasını kullanarak size bir ceza yazar. Bu cezayı ödemeniz gerekmektedir. Ceza takibi yapabilmek yine teknolojinin sayesinde oldukça kolaydır. Yazımızın devamında trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerinizi nasıl yapabileceğinizden bahsetmiş bulunmaktayız. Yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak bahsedeceğimiz sistem E-Devlet sistemidir. E-Devlet sistemi kimlik bilgileri kullanarak işlem gerçekleştiren bir sayfa olduğu için şifre ile korunan bir sayfadır. E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme gibi herhangi bir işlem yapabilmek için öncelikle bir E-Devlet şifresi edinmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa; şifrenizi size yakın herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda 2 TL işlem ücreti karşılığında teslim alabilirsiniz. Şifre edindikten sonra veya zaten bir şifreye sahipseniz Trafik Cezası Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemi üzerindeki trafik cezası sorgulama ve ödeme ile ilgili olan sayfaya ulaşmalısınız. İlgili sekmeyi açtığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için istenecek olan bilgiler T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazdıktan sonra sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle size ait aracın kaydedilmiş olan ceza bilgileri karşınıza çıkacaktır.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

İnternet üzerinden kredi kartınız ile yapabileceğiniz birçok işlemden bir tanesi de tarfik cezası ödeme işlemidir. Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde internet sistemi üzerinden kredi kartınız ile trafik cezası ödeme işlemi yapabilmeniz mümkündür. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin konu ile ilgili oluşturmuş olduğu internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Açılacak olan sayfada doldurmanız gereken bir form bulunmaktadır. Bu formda doldurmanız gereken alanları aşağıda sizler için yazmış bulunmaktayız.

- Aracınızın plakası
- Plakanın özel olup olmadığı
- T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası
- Tescil tarihi
Bilgilerinizi ilgili alanlara doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Doldurup, bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan ödeme sayfası üzerinde kredi kartı bilgilerinizi kullanarak yapacağınız ödeme sonunda trafik cezası ödeme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Yazarlar