Gündem Trafik Cezası Sorgulamaları online olarak kolayca yapabilirsiniz

Trafik Cezası Sorgulamaları online olarak kolayca yapabilirsiniz

07.09.2015 - 23:37 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Trafik Cezası Sorgulamaları online olarak kolayca yapabilirsiniz

Trafikte araç sürücülerinin ve yayaların güvenliğini sağlayabilmek amacı ile çeşitli bilimsel tekniklere dayalı olarak geliştirilen trafik kuralı ihlallerinde Emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde tespiti durumunda trafik cezası uygulaması gerçekleştiriliyor. Günümüzde interneti hizmetlerinde ve çalışmalarında aktif olarak kullanan teknolojiye entegre olmuş bir devlet kurumu olarak öne çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün vatandaşın trafik cezası olup olmadığını öğrenebilmelerine yardımcı olacak online trafik cezası sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşın modern dünyanın hızlı gelişimi ile yakaladığı teknolojik gelişme ivmesi sayesinde elde edebildiği ileri nesil teknoloji ürünü cihazlarla bulunduğu her yerden internete erişim sağlayabiliyor olması Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmet uygulamasında son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

İnsanların yaşamlarının her alanında kendisine aktif biçimde yer bulan internet teknolojisini trafik cezası sorgulamalarında da aktif olarak kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinde bulunan online trafik cezası sorgulama hizmeti iki farklı yolla kullanılabiliyor. Vatandaşın internete bağlantı sağlayabildiği her yerden en güncel trafik cezası durum bilgisini öğrenebilme şansına sahip olabilmesi gibi son derece önemli kolaylıkları ile araç sürücüleri tarafından yoğun olarak kullanılan bir online hizmet uygulamasıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online trafik cezası sorgulama işlemi hem kendi resmi web sitesindeki online hizmetler menüsü aracılığıyla hem de Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi web portalı aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi’nden gerçekleştirilebilmekte olan trafik cezası sorgulama işlemi ile araç sürücüleri adına yazılmış olan tüm trafik cezalarının her bir ayrıntısını öğrenebiliyor. Dijital platformda İnternet Vergi Dairesi’ne intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu web sayfasındaki ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranında da trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında ‘plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası veya vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girerek, kolay bir şekilde trafik cezasının olup olmadığı kontrol edilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankalar ve bu bankaların kredi kartları aracılığı ile online trafik cezası ödeme işlemleri gün içerisinde saat 02:00 ile 22:00 saatleri arasında kredi kartı ile gerçekleştirilebiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsü altındaki ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ penceresinden sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Araç sürücüleri ad, soyad, doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası bilgileri ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfasından trafik cezası sorgulama yapabiliyor. Trafik cezasının olması halinde olan trafik cezasının miktarı, yazıldığı tarih, saat ve konum, trafik cezasının son ödeme tarihi ve trafik cezasının niteliği gibi pek çok önemli ayrıntıyı öğrenebilmek mümkün hale geliyor