Gündem Trafik cezasını internet üzerinden sorgulayıp ödeyebilirsiniz!

Trafik cezasını internet üzerinden sorgulayıp ödeyebilirsiniz!

17.05.2016 - 09:39 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile sürücler cezalarda zam yemeden bu dertten kurtulabiliyor. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri güvenli olarak yapılır. Trafik cezası sorgulama ve ödeme güncel olarak günün herhangi bir saatinde yapılabilir.

Trafik cezasını internet üzerinden sorgulayıp ödeyebilirsiniz

Günümüzün güncel bir problemi olan trafik konusunda birçok çalışma yapılmıştır ve yapılmaya da devam edilmektedir. Bu çalışmalardan en kapsamlı olanı ise trafik cezalarıdır. Trafik cezaları; trafikte yapılan bir hata için sürücüye verilen para veya hapis cezalarıdır. Kırmızı ışıkta geçmek, alkollü araç kullanmak, ruhsat veya ehliyetsiz araç kullanmak, hız sınırını geçmek gibi trafikte toplumsal bir tehlikeye yaratan davranışların trafikten uzak tutulması için bu yönteme başvurulmuştur. Trafik polislerinin olmadığı yerlerde ceza yemeyeceğini düşünerek tehlikeli hareket yapan sürücüler için bir uyarı niteliğinde radarlar görev almaya başlamıştır. Radarlar, hatalı olan aracın plakası sayesinde ceza yazılmasına yardımcı olmaktadır. Öyle ki bazen ceza yediğini fark etmeyen sürücülerin, faizlenen trafik cezası yüzünden isyan ettiklerini duyarız. Ülkemizde trafik kazalarını engellemek adına yapılan bu çalışma bir nebze de olsa işe yaramaktadır. Yine de bir şekilde trafik kazaları olmaya devam etmektedir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Trafik cezası alan sürücülerin dikkatli olması gerekmektedir. Bu cezalar sonucu ehliyetiniz elinizden alınabilir.
Trafik cezanızın olup olmadığını kontrol edebileceğiniz bir internet uygulaması bulunmaktadır. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulaması yapabileceğiniz resmi sitenin ismi E-Devlet’tir. Trafik cezası sorgulama işleminin nasıl yapıldığını yazımızın devamında sizler için anlatmış bulunmaktayız. Aynı zamanda bir cezanız bulunuyorsa bu ceza ücretini internet üzerinden kredi kartı ile ödemeniz mümkündür. Yazımızın devamında bu işleminde nasıl yapıldığını sizler için detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

E-Devlet sistemi üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi için yalnızca E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası bilinmelidir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa şifrenizi en yakın PTT şubesinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra E-Devlet sistemi üzerindeki trafik cezası sorgulama ile ilgili olan internet sayfasına ulaşarak işleme başlayabilirsiniz. Açılacak olan sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra yeni sayfa üzerinde T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Yeni sayfada sizden aracınız ile ilgili bilgileri yazmanız istenecektir. Bilgileri yazıp “Sorgula” seçeneğine tıkladığınızda aracınıza kayıtlı olan herhangi bir trafik cezası kaydı varsa öğrenmiş olacaksınız.

Trafik Cezası Ödeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Vergi dairesinin oluşturmuş olduğu internet uygulaması sayesinde kredi kartınız ile trafik cezası ödeme işleminizi yapabilirsiniz. Ceza ödeme işleminizi yapabilmek için ilk olarak Vergi dairesinin ilgili internet sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir.

Sayfaya ulaştığınızda aracınız ile ilgili bir form doldurmanız gerekmektedir. Bu formda doldurmanız gereken bilgiler; aracınızın plakası, aracın plakasının özel olup olmadığı, sürücüye ait T.C. Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil tarihi bilgileridir. Bu bilgiler ile formu doldurunuz. Sayfanın alt tarafında bir uyarı paneli vardır. Bu uyarıları okumanızı tavsiye ederiz. Okuduktan sonra bu uyarı panelinin alt tarafında bulunan “TAMAM” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfada ödeme işlemleri yapılmaktadır. Kredi kartı bilgilerinizi kullanarak ödemenizi buradan tamamlayabilirsiniz.