Gündem Travmadan başarı çıktı

Travmadan başarı çıktı

19.08.2008 - 00:38 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da 3 Ocak’ta PKK’nın gerçekleştirdiği ve 6’sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı saldırıda ağır yaralanan üç öğrenci yaşadıkları travmaya rağmen girdikleri sınavlarda büyük başarı sağladı

Travmadan başarı çıktı

Diyarbakır’da PKK’nın gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ağır yaralanan Görkem Emre Öz, koltuk değneğiyle girdiği ÖSS sınavında 9 Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’ni, ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Vedat Bora Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi‘ni, Ferhat Kaya da Diyarbakır Anadolu Teknik Lisesi’ni kazandı.
Yenişehir semtinde 3 Ocak’ta askeri servis aracının geçişi sırasında PKK’lılar bir otomobile yerleştirdikleri bombayı patlattı. Dershane önünde meydana gelen patlamada 6’sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi de yaralandı. Yaralanan öğrenciler yaşadıkları travmaya rağmen hayattan kopmadı ve girdikleri sınavlarda büyük başarı sağladı. Final Dershanesi Rehber Öğretmeni Metin Alparslan, patlama sırasında yaklaşık 700 öğrencinin dershanede bulunduğunu, saat 16.55’te meydana gelen patlamanın öğrencilerin dağılmasından 5 dakika önce olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Olayda 3 öğrencimizi kaybettik, çok sayıda öğrencimiz de yaralandı. Olaydan sonra öğrencileri motive etmek için büyük çaba gösterdik. Zaman zaman Diyarbakır Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aytekin Sır ile grup terapisi uyguladık. Sonunda çok büyük bir başarı elde ettik. Patlamada yaralanan öğrencilerimizden Görkem Emre Öz, DEÜ Tıp Fakültesi’ni, Vedat Bora Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi’ni, Serhat Kaya’da Anadolu Teknik Lisesi’ni kazandı. Yaşadıkları travmaya rağmen öğrencilerimiz müthiş başarı gösterdi.”
Patlamada 2 ayağının kırıldığını, kaldırıldığı DÜ Tıp Fakültesi’nde 1 ay tedavi gördüğünü bu sırada dalağının da alındığını ifade eden Öz, ise şöyle konuştu: “Beş ay dershaneye gidemedim. ÖSS’ye 1 ay kala kendimi toparlayabildim. Evde 2 dershane hocamın da desteğiyle kaldığım yerden yeniden derslerime sarıldım. Ayaklarım alçıda olduğu için koltuk değneğiyle sınava girdim ve 338 sayısal puanla ikinci tercihim olan DEÜ Tıp Fakültesi’ni kazandım. Sonuçta hayalim tıp okumaktı, kazandım. Şimdi kas erimesinden dolayı hafif aksıyorum ama o da düzelecek. Patlamada ölen Eren Şahin arkadaşımdı. Yaşasaydı Eren’in de çok iyi bir yerde okuyacağına inanıyorum.”