Dünya Trump’a bir dava daha

Trump’a bir dava daha

15.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Demokrat Partili 196 Kongre üyesi, Başkan Donald Trump aleyhine “Kongre’nin onayı olmadan yabancı ülkelerden menfaat sağladığı” iddiasıyla dava açtı.

Trump’a bir dava daha

Washington Post gazetesinin haberine göre, Demokratlar, davayı, anayasanın devlet başkanın “yabancı ülke kaynaklarından menfaat sağlamasını” yasaklayan maddesine istinaden açtı.
Kongre üyeleri, anayasanın ilgili maddesinin başkanın yabancı ülkelerden hediye, gelir, makam, unvan veya benzeri bir menfaat kabul etmesini Kongre onayına bağladığını, bu nedenle de “yetkilerinden yoksun bırakıldıkları”nı gerekçe göstererek dava dilekçesine imzacı oldu. Davaya öncülük eden Demokrat Parti Connecticut Senatörü Richard Blumenthal, bunun, şimdiye kadar herhangi bir başkan aleyhine açılan bir davadaki en yüksek müşteki sayısı olduğuna dikkat çekti.
Dava dilekçesine ulaşan Washington Post, dilekçede ayrıca Trump’ın şirketinin kendi işlerine özel muamele gösterilmesi için yabancı ülkelere teşvik verdiği iddiasında bulunulduğunu da aktardı. Maryland eyaleti ve Washington yönetimlerinin başsavcıları da, Trump aleyhine, anayasanın aynı maddesini ihlal ettiği iddiasıyla dava açmışlardı.

Haberin Devamı