Dünya Trump’ın oğlu Suriyeli muhaliflerle görüşmüş

Trump’ın oğlu Suriyeli muhaliflerle görüşmüş

26.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr.’ın, Suriyeli muhaliflerle görüştüğü yönünde haberler çıkarken, muhalif liderlerden de konuyla ilgili açıklama geldi.

Trump’ın oğlu Suriyeli muhaliflerle görüşmüş

Rus basınına konuşan Suriyeli muhalif gruplardan Çoğulcu Toplum Hareketi lideri Kassis, ABD başkanı seçilen Trump’ın geçiş ekibinde de yer verdiği oğluyla ekim ayında toplantı yaptıklarını, burada “yeni Suriye anayasası”nı konuştuklarını savundu. Kassis, Trump Jr. ile Suriye’deki çatışmaların sonlandırılması için Rusya ile işbirliği konusunu görüştüğünü de iddia etti.
Kassis, ekim ayında gerçekleştiği belirtilen görüşmeyle ilgili şunları söyledi: “Bizim için temel konu, Suriye devlet başkanının yetkilerini belirleyen bir anayasa hazırlanması. Şu anda devlet başkanı hem yasamayı hem de yürütmeyi idare edecek yetkilere sahip. Bunları ayırmak, devlet başkanının yetkilerinin büyük bir kısmını kaldırmak istiyoruz. Trump Jr. ile düzenlenen toplantıda değindiğim konu buydu. Bunu nasıl başaracağımızı, dini ve ideolojik radikalizmi nasıl yeneceğimizi konuştuk. Suriye’de Beşar Esad’dan daha büyük sorunlar var.”
Toplantıda, hazırlanması planlanan anayasanın ‘laik olmasının ve tüm Suriye vatandaşları etnik köken ya da inanç ayrımı yapılmaksızın eşit seviyede tutmasının gerekliliği’ üzerinde durduklarını anlatan Kassis, Trump Jr.’ın konuya mevcut ABD yönetimindeki birçok kişiden daha vakıf olduğunu gösterdiğini belirtti.
Wall Street Journal, önceki günkü haberinde Fransız Politika ve Uluslararası İlişkiler Merkezi’nin kurucusu Fabien Baussart ve eşi Çoğulcu Toplum Hareketi lideri Kassis’in 11 Ekim’de henüz ABD seçimleri yapılmadan önce Paris’te Trump Jr. ile toplantı düzenlediğini ve Suriye’deki çatışmaların sona erdirilmesi için Rusya ile işbirliği yapmanın bir yolunun bulunmasının konuşulduğunu yazmıştı.