Gündem TSK’dan çocuklara özel 23 Nisan klipleri

TSK’dan çocuklara özel 23 Nisan klipleri

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı; kara, hava, deniz kuvvetleri ve jandarma komutanlıklarında çocuklarla video klip çekti.

TSK’dan çocuklara özel 23 Nisan klipleri

Deniz Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli subay ve astsubayların çocuklarının yanı sıra Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nda yaşayan

TSK’dan çocuklara özel 23 Nisan klipleri
kimsesiz çocukların da rol aldığı klipte, ilk milli gemi TCG Heybeliada, tam donanımlı denizaltı TCG Çanakkale, Tuzla’da yapılan karakol gemisi TCG Köyceğiz ve okyanuslarda seyahat edebilen TCG Gaziantep gibi gemilerle, deniz helikopterleri ve uçakları kullanıldı.

Haberin Devamı

İlk kez kamera karşısına geçen 88 çocuğun yer aldığı film Foça Deniz Üssü, Dalaman Deniz Hava Üssü, Aksaz Deniz Üssü’nde çekildi. TCG Heybeliada’ya çocuk komutanın gelmesiyle süren klipte, sempatik tavırlarıyla savaş gemisini idare eden çocukların görüntüleri ilgi çekiyor. 4-6 yaş asında ki çocukların; tüm savaş sistemleri yenilenen TCG Çanakkale denizaltısının seyri, deniz uçakları ile karakol uçuşları, deniz helikopterleriyle devriye uçuşları ve TCG Gaziantep fırkateyninin kullanıldığı kısa filmde TSK’nın Youtube kanalından gösteriliyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca hazırlanan “Asker Ağabeyime Mektubumuz Var” isimli filmde

TSK’dan çocuklara özel 23 Nisan klipleri
miniklerin terörle mücadele eden askerlere yazdığı mektuplar konu alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca hazırlanan “Büyük Hayaller Cesaret İster” isimli kısa film de 4. Ana Jet Üs Komutanlı’ğında çekildi. “Deniz” isimli küçük kızın akrobasi timi Solotürk’ü uçurmaya yönelik hayalinin peşinden koşmasını konu alan filmde, kızın Solotürk’ün pilotuyla konuşmasına da yer veriliyor. Jandarma Komutanlığı’nın hazırladığı klipte ise okul öncesi ve ilköğretim okulu öğrencileri ile farklı zamanlarda gerçekleştirilen etkinliklerin görsellerine yer verildi.