Bursa Tügva'dan Suriyeli Ailelere Anlamlı Ziyaret

Tügva'dan Suriyeli Ailelere Anlamlı Ziyaret

17.12.2017 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

Tügvadan Suriyeli Ailelere Anlamlı Ziyaret

BURSA (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Osmangazi ilçe temsilciliği gönüllüleri, Şanlıurfa AFAD Suruç Çadır Kenti'nde yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret etti.

Haberin Devamı

Çocuklar için oyuncak, mont ve benzeri ihtiyaç malzemeleri götüren TÜGVA heyeti, tüm gün çocuklarla birlikte vakit geçirdi.

Program boyunca kendilerine TÜGVA Suruç ilçe temsilciliği üyeleri de eşlik etti.

TÜGVA Osmangazi İlçe Temsilcisi Alican Göç, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, bu ziyareti planlarken özellikle vakıfta aktif rol alan gençleri bölgeye götürmek istediklerini söyledi.

Sorumluluklarını bilen, vatana sahip çıkan ve ülkesi için hizmet edecek nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Göç, şunları kaydetti:

"Kamplardaki durumu görünce mevcut hükumet ile bir kez daha gurur duyduk. Çünkü 23 bin kişinin misafir edildiği kampta hastaneden okula çok büyük bir hizmet verilmekte. Bunun yanında bir oyuncakla dahi gözlerinin içi gülen bu kardeşlerimiz Türkçe öğreniyor, ülkemizi çok seviyor ve en önemlisi bizlere koşulsuz güveniyorlar. TÜGVA Suruç ilçe temsilciliği ile yapmış olduğumuz değerlendirme sonucu kampın dışında kalan yaklaşık 400 bin civarı Suriyeli aile için ilerleyen günlerde yeni projeler hayata geçirme kararı aldık."

Haberin Devamı

Göç, ziyaret boyunca kendilerine eşlik eden TÜGVA Şanlıurfa il temsilciliği ve Suruç Kaymakamlığına, yanlarında getirdikleri hediyelerin ve yardımların bağışçılarına ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.