Gündem Turistlerden hamamda taciz iddiası

Turistlerden hamamda taciz iddiası

07.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Karaköy’de 2 Fransız kadın turist, erkek arkadaşları ile gittikleri hamamda ayrı bir bölüme alınarak taciz edildiklerini öne sürdü.

Turistlerden hamamda taciz iddiası

İddiaya göre, olay 3 gün önce Tersane Caddesi’ndeki bir hamamda yaşandı. Fransız turistlere kapıda hamamın karma olduğu söylenince, erkek arkadaşları ile içeriye girdiler. Ancak daha sonra kadınlar, erkek arkadaşlarından ayrılıp, başka bir bölüme alındı. Burada dört erkek masaj yapmak bahanesiyle kendilerini iç çamaşırlarına kadar soydu.
Kadınlar daha önce hamam deneyimi yaşamadıkları için, başlarına gelenlere bir anlam veremedi. Olayı daha sonra Türk arkadaşlarına anlatan ve Türk hamamı ile ilgili internetteki blogları okuyan kadınlar, taciz edildiklerini anladı.
4 kişi gözaltına alındı
Turistler ve İstanbul’da yaşayan yabancılardan oluşan 20 kişilik grup hamamın önünde toplandı. Gruptan biri, duvara “Burada taciz var diye yazdı. Bina önüne çıkan işletmeci ile grup arasında tartışma yaşandı. Turistlerin teşhisi sonucu 4 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin ifadesinde bu insanları daha önce görmedik. Bizim müşterimiz değiller dedikleri belirtildi.