Siyaset ‘Türk milletinin içinde Kürt de var, Azeri de’

‘Türk milletinin içinde Kürt de var, Azeri de’

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Bu günlerde Türk kelimesi üzerinde fırtınalar kopartılıyor. Evet biz, Türk milletiyiz. Bayrağımız al, ay yıldızlı bayraktır. Tabii ki Türk milleti denince herkes onun içinde. Kürt, Türk, Terekeme’si, yerlisi, muhaciri, Roman’ı, Çerkez’i de Azeri’si de” dedi.

‘Türk milletinin içinde Kürt de var, Azeri de’

Kafkas Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni, üniversite yerleşkesindeki Ahmet Arslan Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitenin tanıtım filmi katılımcılara izletildi, üniversite öğrencileri Kafkas dans gösterisi yaptı. Gösterinin sonunda bir öğrenci açtığı Türk bayrağını öptükten sonra Yıldırım’a takdim etti, Yıldırım da sahneye çıkarak öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

‘Mutluluk hizmet etmektir’

Üniversite senatosunun aldığı kararla Yıldırım’a Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan tarafından fahri doktora unvanı takdim edildi. Binali Yıldırım daha sonra yaptığı konuşmada, “Bana birisi gelip sorsa ‘mutluluk nedir’ diye, cevabım ‘ülkemize hizmet etmektir’ olur” ifadesini kullanarak, ülkeye ve millete hizmet etmenin ibadet mesabesinde olduğunu dile getirdi.