Gündem Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği: Etli kuru fasulye tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği: Etli kuru fasulye tarifi

30.04.2018 - 11:19 | Son Güncellenme:

Kuru fasulye, Türk mutfağının en çok tercih edilen yemeklerinden biridir. Mis gibi kokusuyla sizler için hazırladığımız nefis etli kuru fasulye tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte enfes etli kuru fasulye tarifi. Haydi başlayalım!

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeği: Etli kuru fasulye tarifi

Etli kuru fasulye tarifi

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 1 kilogram kuru fasulye,
  • 500 gr dana eti
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet domates,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tutam tuz,
  • Sıcak su.

Kuru fasulyenin hazırlanışı

Etli kuru fasulyeyi hazırlamanın ilk adımı olarak kuru fasulyenizi daha kolay pişmesi için bir gün öncesinde suya koyun. Ertesi gün iyice şişmiş kuru fasulyeleri iyice süzdürün. Ardından kuru fasulyeyi hazırlayacağınız düdüklü tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip üzerine kuşbaşı yemeklik doğranmış dana etini ekleyin. Kuşbaşı doğradığınız etleri harlı ateşte rengi dönene kadar kavurun.

Ardından kavrulmuş etlerin üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Daha sonra düdüklü tencereye kuru fasulyelerinizin üzerini hafifçe geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Ardından üzerine tuzunu ekledikten sonra düdüklü tencerenizin ağzını kapatın ve yüksek ateşte 40 dakika kadar pişirin. Kullandığınız kuru fasulyenin cinsine göre pişirme süreniz değişebilir. Kuru fasulyeyi sürekli kontrol ederek pişirmenizi öneririz. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Püf noktası

Lokanta usulü kuru fasulye yemeğini çoğu kişi sever. Eğer lokanta usulü kuru fasulye yemeği hazırlamak istiyorsanız kullandığınız fasulyenin cinsi çok önemlidir. Genellikle lokantaların kullandığı fasulye cinsi ispir şeker fasulyesi olarak bilinir.

Etli kuru fasulye pişirirken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da düdüklü tencere kullanılmasıdır. Eğer kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatmak istemiyorsanız mutlaka düdüklü tencerede pişirmelisiniz. Aksi takdirde kuru fasulyenin pişmesi çok uzun zaman alacaktır.

Eğer kuru fasulyeyi pişirmek için düdüklü tencere kullanmıyorsanız mutlaka fasulyeleri bir gece önceden suda bekletmelisiniz.

Aynı zamanda kullandığınız tüm malzemelerin taze ve doğal olmasına da dikkat etmelisiniz.