Siyaset CHP’de alarm

CHP’de alarm

17.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen MYK toplantısında, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan sıkıntılı süreç ana gündem oldu.

CHP’de alarm

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, ilk olarak bölgedeki il başkanları ile sokağa çıkma yasağından etkilenen Sur, Silvan, Nusaybin ve Cizre gibi ilçelerin CHP teşkilat başkanlarını Genel Merkez’e davet etti. Yarın saat 13.30’da gerçekleşmesi beklenen toplantıda, bölgedeki durum masaya yatırılacak ve daha sonra atılması gereken adımlar ele alınacak. Bir sonraki adım olarak partili milletvekili ve PM üyelerinden oluşan heyetlerin bölgeye gitmesi ve sürece aktif müdahale etmesi kararı alındı. CHP kurmayları, hem silahların bırakılmaması hem de özyönetim ilanlarıyla başlayan hendek kazma süreci nedeniyle PKK’nın, hem de sokağa çıkma yasaklarıyla bölgeyi sıradan yurttaş için yaşanılmaz bir hale getiren 64. Hükümet ve Ak Parti’nin süreçte sorumluluğu bulunduğunu benimsedi. Toplantıda, CHP’nin süreçte taraf olmadığı ancak sorunu çözebilecek sağduyuya sahip tek siyasi parti olduğu vurgulandı. Toplantıda yaşanan sürecin ciddi bir iç göç başlattığı da vurgulandı.

Haberin Devamı

Kurultay da konuşuldu

Alınan bilgilere göre toplantıda ayrıca 16-17 Ocak sürecinde başlayacak 35. Olağan Kurultay sürecine hazırlık da ele alındı. Bu çerçevede bugüne kadar 16 il kongresinin yapıldığı, 11 il kongresinin de bu hafta sonu yapılacağı belirtilirken, 30 Aralık’a kadar tüm il kongrelerinin tamamlanacağı ifade edildi. İlçe ve il kongreleri sürecinde genel merkezin tarafsızlığını koruması gerektiği benimsenen toplantıda, Avrupa’daki sol ve sosyal demokrat yaklaşık 60 partinin temsilcilerinin de kurultaya davet edilmesi kararlaştırıldı.