Gündem TC ile SGK hizmet dökümü ve SSK borç prim sorgulama için SSK online işlemleri

TC ile SGK hizmet dökümü ve SSK borç prim sorgulama için SSK online işlemleri

02.06.2015 - 12:10 | Son Güncellenme:

SGK hizmet dökümü ve SSK prim gün sayınızı öğrenmek için yapmanız gerekenleri sizler için detaylı bir şekilde hazırladık. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

TC ile SGK hizmet dökümü ve SSK borç prim sorgulama için SSK online işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile birlikte artık çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerini yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde internet üzerinden yapılabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet ağı ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini online olarak yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte internetin en yoğun şekilde kamu hizmetlerinde kullanılıyor olması kamu kurumlarının vatandaşa internet kolaylığında hizmet sunulabilmesine yardımcı oluyor. Son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kamu kurumlarının dijital platform üzerindeki online kamu hizmetleri içerisinde geniş ağı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri öne çıkarken sigorta mükelleflerinin işlemlerinde çok daha pratik hizmetlerden yararlanabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

SGK SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

SİGORTA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUMUYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Modern teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde artık çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Özellikle de teknolojinin aktif olarak kullanıldığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini oldukça pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor. Özellikle de modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık çok daha aktif bir şekilde kamu kurumlarının online hizmet ağı ile vatandaşa önemli kolaylıklar sağlıyor. Dijital teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer edindiği bugünlerde çok daha pratik bir şekilde insanlar, kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerini kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Modern teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer bulmakta olduğu bugünlerde artık insanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital portal üzerinde hizmet açmış olduğu geniş online sigorta uygulamaları ağını kullanarak, sigorta işlemlerini büyük bir kolaylıkta yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Son dönemlerde oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görmekte olan online kamu hizmetlerinin yaratmış olduğu geniş furyaya en aktif şekilde giriş yapan ve dijital dünyadaki en geniş online kamu hizmeti ağını oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile artık sigorta bilgilerini internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu durum günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükellefleri artık dijital platform üzerinden son derece pratik bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanabiliyor. Sigorta mükellefleri için son derece büyük bir önem arz etmekte olan sigorta bilgilerine ilişkin olarak en güncel ve ayrıntılı bilgileri kolay bir şekilde internet üzerinden öğrenebilme fırsatının bulunuyor olması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette bulunan bu hizmetlerine yoğun şekilde ilgi göstermesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile vatandaş, kolay bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internette yapabiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde öne çıkan E-SGM uygulamasından kolay ve şifresiz olarak sigorta bilgilerinin en güncel ayrıntılarına erişim sağlanabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu popüler uygulaması E-SGM uygulamasında bakım çalışması gerçekleştiriyor olmaları nedeni ile sigorta bilgilerini bu uygulamadan öğrenememelerine yol açıyor. Bu neden ile de dijital platformda SGK sorgulama işlemleri sadece e-Devlet portalı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemine giriş yapmak isteyen sigorta mükellefleri için sistemin giriş ekranında 4 farklı yöntem sunuluyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki ‘sisteme giriş’ ekranında sigorta mükellefleri ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. Sigorta mükelleflerinin sistem içerisinde SGK sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmeleri için sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfa üzerinde yer alan e-hizmetler kategorisine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kategori içerisinde sigorta mükellefleri alfabetik sıralamalı kamu kurumları ve online hizmetleri listesinden güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilmek için ‘S’ harfindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmet listesine ulaşabiliyor.

SGK sorgulama işlemlerinin bu ekranda yapılabilmesi için sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak bağlı bulundukları sigorta koluna göre ayrılmış olan sigorta sistemi hizmet uygulamalarını bulmaları gerekiyor. Burada sigorta mükellefleri kendi sigorta koluna özel olarak hazırlanmış olan hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Son derece güvenli ve pratik bir şekilde gerçekleştirilen bu sigorta sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerinin, en ayrıntılı detaylarına kolay bir şekilde günün her saatinde mesai saati veya hafta sonu tatili gibi şartlar olmadan ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu SGK sorgulama uygulamaları ile birlikte artık sigorta mükellefleri, sigorta işlemlerini son derece pratik bir şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile pek çok alanda olduğu gibi sigorta işlemlerinde de bu gibi avantajlardan yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor.