Ekonomi Turkcell’den güvenli dijital imza uygulaması

Turkcell’den güvenli dijital imza uygulaması

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell, evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve  kolay yapılmasının yanı sıra kağıt tüketiminin azaltılmasını ve maliyetlerin  düşürülmesini sağlayan “güvenli dijital imza”yı hayata geçirecek.

Turkcell’den güvenli  dijital imza uygulaması

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, şirket, tek bayi ile pilot olarak başladığı uygulamayı nisan ayı ortasında Türkiye’deki tüm Turkcell İletişim Merkezleri (TİM) ve bin 30 bayisini de dahil ederek yaygınlaştırmayı planlıyor.

Kağıt tüketiminin azaltacak ve maliyetlerin düşürülmesi sağlayacak uygulamanın diğer sektörlerde de yaygınlaşması durumunda ülke ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon liranın üzerinde katkıda bulunulacak.

Güvenli ve hızlı

Uygulama, evraklı işlemlerin daha güvenli, hızlı ve kolay yapılmasının yanı sıra kağıt tüketiminin azaltılmasını ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayacak.

İşlemler sırasında kimlik ve imzanın Turkcell elektronik arşiv sistemine kaydedildiği uygulamayla, çalıntı ya da taklit kimlik ile açılan hat problemlerinin de önüne geçilmesi hedefleniyor. Uygulamanın, suistimallerin ve mağduriyetlerin engellenmesine hizmet etmesi ve ülke güvenliğine katkı sağlaması bekleniyor. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu uygulamayla Türkiye’de ilk ve öncü olduklarını belirterek, sahip oldukları teknolojiyle müşterilerinin hayatına dokundukları her noktada, onları memnun etmek ve işlemlerini kolaylaştırmak için yenilikler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.