Siyaset Türkeş: Tık diye kapatamıyorsun

Türkeş: Tık diye kapatamıyorsun

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Türkeş, yurtdışındaki FETÖ okullarının kapatılması sürecinin zorluğuna işaret ederek, bu konuda Türkiye Maarif Vakfı’nın dinamik hale gelmesi gerektiğini vurguladı

Türkeş: Tık diye kapatamıyorsun

FETÖ ile yurtdışında yürütülen mücadeleye ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, “yabancı ülkelerle temasların devam ettiğini” açıkladı. Maarif Vakfı da, FETÖ’ye ait yurtdışındaki okulların kapatılması için harekete geçti. Vakıf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat uyarınca 193 ülkede inceleme yapacak. FETÖ’nün etkin olduğu ülke ve şehirlere yönelinecek. FETÖ’nün okullarına, “Türk okulu” denilmesine izin verilmeyecek.

FETÖ ile yurtdışında yürütülen mücadeleye ilişkin Milliyet’e konuşan Türkeş, “yabancı ülkelerle temasların devam ettiğini” açıkladı. “Buradaki problem, çoğu ülke ile temas ettiğimizde yerine öğretmen ve yeni yönetim istiyorlar. Onun için de bir an önce Maarif Vakfı’nın dinamik hale gelmesi lazım” diyen Türkeş, vakfın oluşumuyla ilgili sürece dikkati çekti.

‘Sinyali anlıyorlar’

FETÖ’nün yurtdışındaki okulları için Türkiye Maarif Vakfı heyetinin tek tek ülkelere giderek girişimde bulunması beklenirken, Türkeş, Pakistan’daki okullara yönelik verdiği örnekle sürecin zorluğuna işaret etti. Türkeş, “Misal, Pakistan. ‘Okulu kapattım’ deyip ‘tık’ kapatamıyorsun. İçeride talebeler, öğretmenler var. Tamam, buradaki bizim sinyalimizi anlıyor, ne yapılması gerektiğini de biliyor. Ama yerine yeni yönetim, yeni öğretmen ve bunlara benzer ihtiyaçları var. Bunlarla ilgili görüşmeler yapılıyor. Onlar tamamlandığında hayata geçirilecek” dedi.

FETÖ ile mücadelenin KKTC’de de yapıldığını açıklayan Türkeş, “Araştırıyoruz. Olanlar var ama daha takipte” derken, şöyle devam etti: “İnsanların gözardı ettiği bir şey var. KKTC, ayrı bir ülkedir. Türkiye’de çoğu insan zannediyor ki ‘yavru vatan’ dendiği için biz orada da şey yaparız. Hayır. Biz onlara iletiyoruz. Onlar çalışmaları yapıyorlar. Bize bildiriyorlar. Biz de onu takip ediyoruz. KKTC İçişleri Bakanı, önümüzdeki hafta buraya geliyor. Başka konular da var ama bu konuyu da konuşacağız.”

Türkeş’in dikkat çektiği Maarif Vakfı, FETÖ’ye ait yurtdışındaki okulların kapatılması için harekete geçti. Vakıf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği talimat uyarınca 193 ülkede inceleme yapacak. FETÖ’nün etkin olduğu ülke ve şehirlere yönelinecek. FETÖ’nün okullarına “Türk okulu” denilmesine izin verilmeyecek.