Ekonomi Türkiye 16 Nisan’dan sonra depara kalkacak

Türkiye 16 Nisan’dan sonra depara kalkacak

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’yi inşallah cumhurbaşkanı sistemi ile beraber şaha kaldıracağız. Depara kaldıracağız” dedi.

Türkiye 16 Nisan’dan sonra depara kalkacak

Tüfenkci, partisinin il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“16 Nisan’da bu millet ne diyecek? Evet diyecek. 15 Temmuz’da milli iradeye karşı kalkışanlara ‘dur’ dedi. Onlara gereken hadlerini bildirdi. 16 Nisan’da milli iradeye milletin hakim olması için ‘evet’ diyecek. Önümüzde çok az bir zaman kaldı.Bizler hem darbe anayasasını bir kenara gömeceğiz, aynı zamanda biz Türkiye’yi inşallah cumhurbaşkanı sistemi ile beraber şaha kaldıracağız. Depara kaldıracağız. Bunun için de hep beraber koşturacağız.”

Bankalara uyarı

Tüfenkci, sicil affına karşın bazı esnafın kredi almakta sıkıntı yaşadığını belirterek, “Bankalarla bir daha görüşeceğiz, biz uyarıyla şu anda geçiriyoruz. Yaptırımları da devreye sokmaktan çekinmeyiz” dedi.

Bakan Tüfenkci, NTV’de sicil affıyla ilgili soruları yanıtladı. Tüfenkci, hükümet olarak sicil aflarını çıkarttıklarını ancak bankaların uygulamadığının dendiğini dile getirerek, “Geldiğimiz noktada bazıları yasayı uyguluyor. Bazı esnaftan şikayet geliyor. Kredi kartını geciktirerek ödemiş kara listedesin deniyor. Şartları taşıyorsa yapılandırma imkanı getirin. Bakıyoruz uygulamaya ben geçmişte kredi kartımı gecikmeyle ödemişim ama kart borcum şu anda yok. Bana kredi vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Bankalar bu konuda gerekli dikkat ve özeni göstermeli. Faizsiz kredileri hayata geçirdik, burada da bankalar birtakım nedenlerle sıkıntılar meydana getiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tüfenkci, şu açıklamayı yaptı: “Her önüne gelenin emlakçıyım diye işyeri açmasına bir disiplin getireceğiz. Taşınmaz ticaretini yapacakların sözleşmelerinin standardını belirleyeceğiz” dedi.

‘Esnafımız sorun yaşıyor’

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa zorluk çıkaran bankalara yaptırım uygulanmasını istedi. Palandöken, “Türkiye Bankalar Birliğini göreve çağırıyorum. Devlet krediyi çıkardı. Ancak esnaf bankadaki hazır krediye ulaşamıyor. Yapılandırmaya rağmen şu veya bu nedenle çekini, senedini ödeyemeyenler hatta sonradan ödeyenler için bile ‘Benim listemde kara listede görünüyorsun’ diyerek esnafımızı kapıdan çeviren bankalar var” dedi.