Gündem Türkiye’de 10 yıl yetecek param var

Türkiye’de 10 yıl yetecek param var

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Reina katliamı davasının dünkü duruşmasında savunma yapan emlakçı Mehmet Ekenler, Masharipov’un Konya’da kaldığı evi Omar Asım’ın tuttuğunu söyledi. Asım ise Ekenler’i tanımadığını ileri sürdu. Ekenler’in avukatı, müvevkkilinin Asım’la çekilmiş fotoğrafını mahkemeye sundu...

Türkiye’de 10 yıl yetecek param var

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki Reina eğlence merkezinde 39 kişiyi öldüren Abdulkadir Masharipov’un 40 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 397 yıla kadar hapisle yargılandığı davanın görülmesine dün devam edildi. Silivri Cezaevi yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dün görülen üçüncü duruşmasına Masharipov’un da aralarında bulunduğu 48 sanık katıldı. Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın da aralarında bulunduğu üç kadın sanık duruşmaya tutuklu bulundukları Bakırköy Kadın Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Masrapiov’un eşi Zarina Nurullayeva ile Masharipov’un birlikte yakalandığı sevgilisi Tene Traore yan yana oturdu.

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak Konya’da emlakçılık yapan tutuklu sanık Mehmet Ekenler savunma yaptı. Masharipov’un Konya’da barındığı evi kiraladığı ve Konya’dan İstanbul’a gönderilen silahın sahibi olduğu iddialarına ilişkin konuşan sanık Ekenler, “DAEŞ terör örgütüyle anılmaktan utanç duyuyorum” diyerek savunmasına başladı. Beş yıldır Konya’da emlakçılık yaptığını, Omar Asım’la da bu nedenle tanıştığını kaydeden Ekenler, “Omar Asım yanında Gardaş denilen biriyle benim dükkanıma geldi. Farklı tarihlerde benden beş daire kiraladılar. Asım kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yaptığından dolayı da kira sözleşmelerini Gardaş (Ferhat Turgun) dediği şahsın üzerine yaptık. Kiraya verdiğim evlerin kirasını Asım’a nasıl ödeyeceğini sorduğumda da, ‘Türkiye’de 10 yıl yetecek param var’ dedi ve Konya’da lokanta açmak istediklerini söyledi” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kira bedeli silah’

Mahkeme Başkanı, Mehmet Ekenler’e Asım’a sattığı silahı sorması üzerine Ekenler şunları söyledi: “Silahı bir kiracıdan, kirasını ödemesi gereken bin 600 TL ödemesi karşılığında yerine sayıp aldım. Yaklaşık bir yıl boyunca bu silahı satmaya çalıştım fakat bir türlü satamadım. Bir gün Asım ile birlikte kiraladıkları evlerden birinin işlerini halletmek için buluştuğumuzda Omar Asım aracın torpidosunda silahı gördü ve satılık olup olmadığını sorunca ben de satılık olduğunu söyledim. Sonra kendisiyle anlaştık ve 2 bin 200 TL karşılığında silahı kendisine verecektim. Bana silahı İstanbul’a göndermemi söyledi fakat ben kabul etmedim. Bunun üzerine de Whatsapp’tan bana sesli mesaj gönderip silahı benden Gardaş dediği kişinin gelip alacağını ve ona vermemi söyledi. Ben de kabul ettim. Gardaş dükkâna geldiğinde silahı sarıp kendisine verdim. Parayı da hemen almadım.”

‘Aynı evde konuşmadık’

Masharipov ile aynı evde kaldıkları için tutuklanan kadın sanık Marhaba Abduloeva ise, “Tek ev tutmak pahalı geldiğinden bunlarla aynı evi paylaştık. Aynı evdeyken neredeyse hiç konuşmadık. Saldırıyı emniyette öğrendik” dedi.

‘Konya’da hiç bulunmadım’

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı, salonda bulunan tutuklu sanık Omar Asım’ı ayağa kaldırarak Ekenler’e “Evleri bu şahsa mı kiraya verdin?” diye sorması üzerine Ekenler “Evet” dedi. Kendisiyle telefonda da defalarca görüştüğü belirtmesi üzerine Omar Asım, Konya’da hiç bulunmadığı ve Ekenler’i de tanımadığı iddia etti.

iddianamede geçen atılı suçları reddeden Omar Asım, Abdulkadir Masharipov’u tanımadığı söyledi. Türkiye’ye 2016’da geldiğini ifade eden Asım, yakalandığında üzerinde çıkan telefonu sokakta bulduğunu ve şifresini bilmediği içinde açamadığını öne süren Asım’a üye hakim, üzerinde bulunan telefonda Mehmet Ekenler’in numarasının “Emlakçı Mehmet” diye kayıtlı olduğunu ve ikisine ait fotoğraflarının telefonda bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Asım, Ekenler’i ilk defa burada gördüğünü tekrarladı.Bunun üzerine Ekenler’in avukatı Asım ile Ekenler’in birlikte çekilmiş iki fotoğrafını mahkeme heyetine delil olarak sundu. Mahkeme Başkanı ise “İşte Türklerin özelliği, fotoğraf çekmeden bırakmayız” diyerek söz konusu fotoğraftaki kişilerin Adli Tıp Görüntü Tarama Şubesi’nden tespit edileceğini bildirdi.