Ekonomi Türkiye’de çarklar dönmeyi sürdürdü

Türkiye’de çarklar dönmeyi sürdürdü

21.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı öncesinde bazı  kişilerin, “Kaç holü iptal ettiniz, kaç tane yabancı iş adamı programını iptal etti” gibi manidar sorular sorduğunu belirterek, “Bunlara, ‘hiçbir holü iptal etmedik’ dedik. 8 holün de dolu olduğu bir fuarı tamamladık. Demek ki Türkiye’de çarklar işlemeye devam ediyor” dedi.

Türkiye’de çarklar  dönmeyi sürdürdü

Olpak, MÜSİAD Seydişehir Şubesi’nin açılışı için geldiği Konya’da, AA’nın sorularını yanıtladı. Türkiye’nin hızlı büyüme yolunda adımlar atmaya devam ettiğini belirten Olpak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından iş adamlarına büyümeye ve üretmeye devam etme çağrısında bulunduğunu anımsattı.

Haberin Devamı

Olpak, bu süreçte iş dünyasına, hiçbir programı iptal etmeyeceklerini ve ertelemeyeceklerini söylediğini belirterek, geçen hafta uluslararası ticaret fuarı MÜSİAD EXPO’nun 16’ncısını gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu fuarda devlet adamları ve siyasetçileri; iş adamları, girişimciler ve yatırımcıları buluşturduklarını anlatan Olpak, şöyle devam etti:
“Bu fuara 100’ün üzerinde ülkeden katılım sağlandı. 7 binin üzerinde yabancı ve on binlerce Türk iş adamı fuarda yer aldı.
İstanbul’da 8 holden oluşan fuarı yaptık. MÜSİAD EXPO öncesi ‘15 Temmuz’un etkileri ve terör hadiseleri var, kaç holü iptal ettiniz, kaç yabancı iş adamı programını iptal etti’ gibi manidar sorular soruyorlardı. Bunlara, ‘hiçbir holü iptal etmedik’ dedik. 8 holün de dolu olduğu bir fuarı tamamladık. Demek ki Türkiye’de çarklar işlemeye devam ediyor. Bunun göstergelerinden biri, MÜSİAD büyümeye devam ediyor. Avustralya ve Japonya’da şube açacağız.”