Ekonomi Türkiye’de satılan her 5 cepten 1’i yerli

Türkiye’de satılan her 5 cepten 1’i yerli

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell ve Vestel, cepte işbirliklerini Venus 5000 modeliyle devam ettiriyor. Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, “Türkiye’de satılan her 5 cepten biri yerli. Bu çok önemli bir başarı” dedi

Türkiye’de satılan her 5 cepten 1’i yerli

Vestel ve Turkcell cep telefonu tarafında işbirliklerini sürdürürken, Vestel’in yeni 4.5G’li giriş seviyesi modeli Venus 5000’in Turkcell mağazalarında satışa sunulacağı duyuruldu. 799 TL’lik fiyatıyla Turkcell tarafından satılacak olan yerli akıllı telefon, 5 inç ekran boyutuna ve 4.5G teknolojisine sahip. Yakında Turkcell’e özel tasarlanmış Venus 5580T’nin de satışa sunulacağı da aktarıldı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, 154 ülkeye ihracat yapan, 16 bin çalışanı ve 8 Ar-Ge merkezi bulunan bir firma olduklarını anımsattı. Türkiye’de akıllı telefon pazarının yılda 12.5 milyon adetlik büyüklüğe ulaştığına da değinen Erdoğan, dünya ortalamasının üzerinde büyüyen pazarın geçen yılı yüzde 15’lik büyümeyle kapattığını söyledi. Erdoğan, bu pazarda kendilerinin payının yüzde 7 olduğunu ve bu yılki pazar payı hedeflerini de yüzde 10’a çıkardıklarını aktardı.

Turkcell’le işbirliklerine de değinen Turan Erdoğan, “Uygun fiyatlı 4.5G özelliğine sahip telefonu Turkcell işbirliğiyle pazara sunuyoruz. Yerli tasarım ve üretimin eseri olan Venus, geçen iki yılda sürekli gelişerek tüketicilerimizle buluştu. Vestel olarak teknolojimizi Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmak için çalışıyoruz. Bu noktada Turkcell ile yaptığımız işbirliklerinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Mobil Dünya Kongresi’nde artık telefonlarımızı üç farklı segmentte satışa sunacağımızı açıklamıştık.

4.5G’nin yıldönümü

Venus 5000 giriş segmentinde erişilebilir fiyatlı bir ürün. Kendi kategorisinde oldukça iddialı olan Venus 5000 performansı ve tasarımı ile kullanıcısını etkileyecek, uygun fiyatı ile teknolojiye herkesin erişimini sağlayacak” açıklamasını yaptı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise, Türkiye’nin 4.5G’ye geçen yıl 1 Nisan’da geçtiğini anımsatarak, şunları söyledi: “Bunun üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte Turkcell olarak nüfusun yüzde 82.5’inin 4.5G hizmetlerinden yararlanmasını sağladık. Trafiğin yüzde 35’i 4.5G şebekesinden geçiyor. Data tüketimi 5 GB’lara çıktı.

Şebekemizdeki 25 milyon kişi 4.5G abonesi. 12 milyon cihaz da 4.5G’li. Toplam abonemizi düşündüğümüzde geriye kalan 14 milyonun da böyle bir cihaza ihtiyacı var. Herkese bilgiye ulaşma platformlarını getirmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de yerlileşmeye önem veriyoruz. Türkiye’de satılan her 5 cihazdan biri yerli. Bu önemli bir başarı unsuru. Vestel’le güzel bir işbirliğimiz var. Akıllı penetrasyonumuz yüzde 64.5. Geçen yıl 3 milyon adet cep sattık.”

Haberin Devamı

T80 mayısta piyasada...

Turan Erdoğan, Türkiye’de cepte giriş seviyesi pazarının geliştiğini belirterek, “Türkiye’de bu durum dünyanın tam tersi. Ters üçgen şeklinde. Üst segment daha fazla. Ama payları yüzde 50-50 orana geliyor. Zamanla dünyaya benzer bir istatistiğe ulaşacak” dedi. Kaan Terzioğlu da, kendi T serisi telefon modellerinin devam edeceğini belirterek, geçen yıl piyasaya sundukları T70’den sonra T80’nin bu yıl mayıs ve haziran ayı gibi satışa sunulacağı bilgisini paylaştı.

Fiyatı 799 TL

Türkiye’de satılan her 5 cepten 1’i yerli


Vestel Venus 5000’in teknik özellikleri şöyle:

- 5.0 inç’lik ekran boyutu
- 1.280x720 çözünürlük
- Dört çekirdekli 1.3 GHz Qualcomm işlemci
- 2 GB Ram ve 16 GB dahili hafıza
- Android 6.0 işletim sistemi
- 8 MP arka, 5 MP ön kamera
- 4.5G ve Wi-Fi bağlantısı
- 150 gram ağırlığında
- 2.230 mAh batarya
n 799 TL’lik fiyat