Bursa TÜRKİYE’DE ŞİRKETLER SON 12 YILDA HİLEYLE 2 MİLYON LİRA KAYBETTİ

TÜRKİYE’DE ŞİRKETLER SON 12 YILDA HİLEYLE 2 MİLYON LİRA KAYBETTİ

07.02.2014 - 09:54 | Son Güncellenme:

.

TÜRKİYE’DE ŞİRKETLER SON 12 YILDA HİLEYLE 2 MİLYON LİRA KAYBETTİ

2008 yılları arasında şirketlerin vergiden düşmek için hileyle 2 milyon 141 lira zarar gösterdiği ileri sürüldü.
Bursa’da faaliyet gösteren mali müşavir ve muhasebeciler, Fomara İş Merkezi'nde Fraud Autid Corporation (FAC) firması tarafından verilen “hile denetimi” seminerine katıldı. FAC Yönetim Kurulu Başkanı Baki Toraman tarafından verilen seminerde, mali işlerde yapılan hileli muamelelerin zararları ve bunların nasıl önlenebileceği anlatıldı.
FAC Marmara Bölge Temsilcisi Selma Çalışır ise, şirketlerin mali işlerinde yapılan hilelerin ülke ekonomisine büyük zarar verdiğine işaret etti. Çalışır, “Mali yollarla yapılan hileler ekonomimize milyonlarca lira zarar veriyor. 1996-2008 yılları arasında Türkiye’de firmalar fatura hileleriyle 780 bin lira, çek hileleriyle 650 bin lira, bordro hileleriyle 379 bin lira, gider hileleriyle 222 bin lira, yazar kasa hileleriyle 110 bin lira zarara uğradı. Yapılan bu hileler ortaya çıktığında firmanın marka değerini de olumsuz etkilemektedir. Biz bu eğitimlerle mali işlerde şeffaflığın ve denetlenebilirliğin önemini anlatmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu,
FAC Yönetim Kurlu Başkanı Baki Toraman, “Verdiğimiz eğitimlerle hile denetimi ve vergi ceza kanunları konularında bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ülke çapında temsilcilikler açmaya devam ediyoruz. 2014 yılı içinde her ilde bir temsilcilik açmayı hedefliyoruz” dedi.