Gündem Çok ünlü hocalar ihraç edildi

Çok ünlü hocalar ihraç edildi

08.02.2017 - 10:05 | Son Güncellenme:

Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde görevli 330 akademisyen de ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu gibi isimler de var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014 yılı mayıs ayından itibaren sanat danışmanlığını yapan ünlü şef İbrahim Yazıcı da ihraç edilen isimler arasında.

Çok ünlü hocalar ihraç edildi

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yeni Kanun Hükmünde Kararname yayınmlandı. 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 893 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 417 kişi, YÖK'e bağlı kurumlarda 330 kişi, Yüksek Seçim Kurulu'nda 10 kişi, Ekonomi Bakanlığı'nda 15 kişi, İçişleri Bakanlığı'nda 49 kişi, Dışişleri Bakanlığı'ndan 48 kişi, TRT bünyesinden 80 kişi ve toplam 4 bin 464 kişi memuriyetten ihraç edildi.

Haberin Devamı

Dünkü ihraçlarda Ankara Üniversitesi başı çekerken, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osman Gazi, İstanbul Medeniyet, Giresun, Kafkas Üniversitelerinden toplam 330 akademisyen ihraç edildi. Abant İzzet Baysal: 5, Adıyaman: 3 Adnan Menderes: 3 Afyon: 1 Ahi Evran: 2 Amasya: 3 Anadolu: 28 Ankara: 72 Atatürk: 1 Balıkesir: 1 Bartın: 1 Beykent: 3 Bilecik Şeyh Edebali: 7 Bingöl: 1 Bozok: 15 Cumhuriyet Üniversitesi: 13 Çukurova: 3 Doğuş: 2 Dumlupınar: 22 Erciyes: 7 Erzincan: 1 Eskişehir Osmangazi: 16 Gazi: 2 Gebze Teknik: 1 Giresun: 3 Hakkari: 2 Iğdır: 1 İstanbul Ayvansaray: 1 İstanbul Bilim: 2 İstanbul Medeniyet: 3 İstanbul Üniversitesi: 1 İstanbul Yeni yüzyıl: 1 Kafkas: 11 Karadeniz Teknik: 1 Kırıkkale: 1 Kilis: 2 Kocaeli: 1 Marmara: 23 Muğla Sıtkı Koçman: 3 Mustafa Kemal: 1 Namık Kemal: 1 Nevşehir Hacı Bektaş: 1 Ordu: 1 Pamukkale: 21 Recep Tayyip Erdoğan: 2 Trakya: 3 Uludağ: 2 Uşak: 2 Yıldız Teknik: 27 hoca ihraç edildi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE İLK İSİMDİ

Türkiye'nin ilk nöropsikoloğu olan 82 yaşındaki Profesör Dr. Öget Öktem Tanör de var.Türkiye’nin ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Tanör, çok bu alanda çok sayıda isim yetiştirdi. Tanör aynı zamanda 2002 yılında hayatını kaybeden anayasa profesörü Bülent Tanör'ün eşi.

KABOĞLU DA İHRAÇ EDİLDİ
İhraç edilenler arasında Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Profesör. Dr. İbrahim Kaboğlu ile da ihraç edildi. Kaboğlu’nun yanı sıra Türk Tabipler Birliği eski Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da ihraç edildi. Türkiye’nin önemli siyaset bilimi profesörlerinden Murat Sevinç ile psikiyatri alanında tanınan Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu da kamudan atılanlar arasında yer aldı. Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Yüksel Taşkın da ihraç edilen 330 akademisyen arasında bulunuyor.

Çok ünlü hocalar ihraç edildi

KOCAOĞLU'NUN DANIŞMANI DA İHRAÇ EDİLDİ

OHAL kapsamında 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ihraç edilenler arasında 4 bin 464 kişi arasında ünlü şef İbrahimYazıcı da yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosundan çıkarılan Yazıcı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014 yılı mayıs ayından itibaren sanat danışmanlığını da yapıyordu. İzmir'de de Dokuz Eylül Senfoni Orkestrası konserlerini yönetmesiyle tanınan, 2014 yılından itibaren de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sanat danışmanlığı ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Artistik Direktörlüğü yaptı.

Yazarlar